Головна » 2021 » Грудень » 1 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
11:02
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня вся світова спільнота відзначає День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людини несе ця важлива проблема. 
Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода  бути більше поінформованим про епідемію, привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитися над тим, як запобігти поширенню хвороби.
Переважний шлях зараження ВІЛ-інфекцією – це наркотики. 
Класні керівники нашого ліцею провели виховну годину "Що потрібно знати про СНІД", а також переглянули з учнями соціального ролика "Зупинимо СНІД разом".Учні 9-11 класів підготували стінівки "Не дай СНІДу шанс".  У наш час усе більше випадків наркоманії трапляється серед молоді та підлітків.Тому саме з метою профілактики СНІДу, наркоманії в дитячому середовищі була проведена з учнями 9 – Б, 10-А та  10-Б  класів година спілкування на тему : «Хто попереджений, той захищений» ( класний керівник – Каленчук Н.В.), на яку завітав керівник ГО « Центр допомоги та підтримки залежним» Аскеров Едуард Мирзаєвич.
Надзвичайно цікавою, переконливою була розповідь запрошеного про те, як розвивається хвороба, як людина потрапляє в залежність від неї і про жорстоку розплату, яка наступає досить швидко.
Власним прикладом  Едуард Мирзаєвич переконував учнів у тому, що хибною є думка : якщо раз попробував наркотик задля цікавості, то в цьому немає нічого жахливого. Це дуже велика помилка.
Учні мали змогу ще раз пересвідчитись, що наркотики калічать особистість, призводять до її повної деградації і , зрештою, є потенційними поширювачами інфекції, в першу чергу – ВІЛ.
Запрошений гість закликав кожного дбати про своє здоров’я, адже радість життя і щастя в руках кожного із нас!

Переглядів: 434 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar