Головна » 2021 » Грудень » 17 » Тиждень здорового харчування
12:00
Тиждень здорового харчування

Щоб мати здоров’я, слід правильно їсти,

Вживати поживне і тільки корисне.

Не їсти надміру, не шкодити тілу

І пам’ятати про вітаміни.

У ЗЗСО «Ліцей №11» м.Ковеля з 13 -17 грудня 2021 року був проведений Тиждень здорового харчування.
    Основна мета такого заходу – пропаганда культури здорового харчування, захист, збереження і розвиток здоров’я школярів.  Учні школи долучилися до створення проєкту «Здоровими будемо – усе здобудемо».

Усі заходи в рамках Тижня культури харчування проведено цікаво й змістовно. Учителі творчо  підійшли до їх організації та проведення. Кожному заходу, який проводився, передувала ретельна підготовка.

Основні заходи тижня:

З метою збереження і розвитку здоров’я школярів, вміння робити свідомий споживчий вибір та формування культури здорового харчування учні 5-6 класів презентували  проєкти «Нове меню – нові смаки», учні 5-9 класів створили проєкти «Живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити» та «Їдальня, про яку я мрію»

  • Учні початкових класів з класними керівниками  оформили виставку малюнків «Здорова та корисна їжа» та  презентували свої проєкти «Здорова їжа моєї родини»
  • Учні 7-8 класів провели дослідження «Страви країн світу» , де розповіли нам про різні смаколики  та рецепти приготування різноманітних страв.
  • Учні групи продовженого дня виготовили  лепбук «Смачне та корисне», використовуючи правильний вибір продуктів для щоденного раціону.
  •  Учні 5-8 класів з класними керівниками провели марафон учнівських ідей «Кошик здоров’я: альтернатива некорисним перекусам»

Кожного дня працівниками нашої їдальні  була презентація денного  меню ,яке учні 1-4 класах оцінювали за допомогою смайликів (у вигляді гри «Смачно»-  «Несмачно»), а учні 5-11 класів проходили Інтерактивне Viber-голосування «Страва дня» , де теж вказували «Сподобалось»- «Не сподобалось».Результати голосування за «страву дня» упродовж тижня: 

Результати голосування за «страву дня» упродовж тижня: 
Пн. - 357 - за
          132 -проти
Вт. - 533 - за
         115 -проти
Ср. - 454 - за
          87 -проти
Чт. - 303 - за
         232 -проти
Пт. - 352 - за
         132 -проти
Як бачимо, переважній більшості смакували усі запропоновані страви. Лідером учнівських вподобань стала страва вівторка - «Нагетси курячі».
        

   Отже ,оприлюднивши результати голосувань учнів, можемо зробити висновок, що денне меню було надзвичайно смачним ,різноманітним ,а саме головне –корисним. Учні та педагоги нашого ліцею дотримуються такого девізу: «Здорове  харчування – запорука здоровʾя».Проведений Тиждень здорового харчування полягав у тому, щоб виховати в дітей правильне ставлення до харчування як складової частини збереження та зміцнення свого здоров'я, формувати в дітей уявлення про необхідність турботи про своє здоров'я, сприяти реалізації творчої активності, сприяти соціальній адаптації дітей. Нам це вдалося!

Переглядів: 268 | Додав: alonarizko7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar