Головна » 2020 » Листопад » 9 » Онлайн-квест до Дня української писемності та мови
14:32
Онлайн-квест до Дня української писемності та мови


Щороку в Україні відзначають День української писемності та мови 9 листопада. Офіційним святом цей день обрали у 1997 році.
Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу, найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність. Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток – почесна місія кожного громадянина України.
Додамо, що дата 9 листопада припадає на вшанування пам'яті Нестора Літописця. За даними вчених, саме з його праць починається українська мова. У цей день традиційно відзначають найкращих популяризаторів українського слова та заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою.
І вже кілька років постіль в Україні напередодні Дня української писемності та мови проводять радіодиктант для українців. У 2020 році він припав на 9 листопада.
Тому, сьогодні шестикласники ЗЗСО «Ліцей №11 м.Ковеля» стали учасниками онлайн-квесту знавців рідної мови. Команди-учасниці (6-А -«Душа України»,6-Б«Лепетунчики», 6-В -«Оптимісти», 6-Г -«Українці») виявляли свої уміння, навички в різних видах мовно-інтелектуальних завдань.Учні отримували завдання в онлайн-режимі та виконували їх вдома. Кожна команда створювала собі групу у вайбері ,по якій вони спілкувалися та вирішували завдання. Згуртованість, спритність допомогли команді 6-Б класу стати переможцями.
Отож, бажаємо вам зберегти й утвердити українську мову, виплекану нашими пращурами, адже вона створює індивідуальне обличчя країни і нації. Нехай материнське слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя.

Переглядів: 936 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar