Головна » 2020 » Листопад » 13 » «Ні – палінню! Ми – здорове покоління!»
13:16
«Ні – палінню! Ми – здорове покоління!»


15 листопада - Міжнародний день відмови від куріння. Паління є провідним чинником розвитку хронічних обструктивних захворювань легень (ХОЗЛ) та хронічного бронхіту. Майже 99% всіх хворих на рак легенів у світі - курці зі стажем від п'яти років і вище.
Куріння належить до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. Деякі люди не усвідомлюють всієї тяжкості наслідків від вживання тютюну для власного організму, а також для здоров’я своїх дітей. Щорічно від причин, пов’язаних з курінням, передчасно помирає більше людей, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків або СНІДу.
В Україні також небезпечної популярності набувають е-сигарети, які через цілковиту доступність та неврегульований продаж становлять особливу загрозу для дітей і підлітків – майже кожен п’ятий український школяр у віці 13-15 років (18,4%) є теперішнім курцем е-сигарет. Результати досліджень свідчать, що використання електронних сигарет затягує процес відмови від куріння та знижує шанси на успіх, підвищує ризик почати курити звичайні сигарети, збільшує ризик серцево-судинних, онкологічних, легеневих захворювань, створює загрозу травматизму (е-сигарети вибухають!) та отруєнь рідиною для заправки.
В ЗЗСО «Ліцей №11 м. Ковеля» до Дня непаління учні 8-10 класів виготовляли стінгазети та агітаційні плакати, а учні 11-го класу підготували презентацію. Також діти виготовляли буклети, а класні керівники провели виховні години, заняття з елементами тренінгу.
В Україні протягом останніх чотирьох років ведеться активна робота з метою затвердження законопроекту Про внесення змін до деяких Законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну. Він передбачає оновлення медичних попереджень на пачках сигарет, заборону тютюнових виробів з характерним смаком та ароматизаторами, регулювання вмісту, маркування та продажу електронних сигарет, повну заборону реклами тютюну в інтернеті тощо.
Пам’ятайте:
• Безпечних тютюнових виробів не існує
• Половина споживачів тютюнових виробів помре від викликаних курінням хвороб
• Чверть курців помре у віці до 80 років, при цьому якість життя буде нижчою
• Припинення куріння працює, тоді як зменшення споживання тютюнових виробів не знижує ризику захворювань.

Переглянути презентацію ви можете за даним псиланням: https://drive.google.com/file/d/1nCRDR79GqDtstyOPTMUjWM98KcAmphiJ/view?usp=sharing



Переглядів: 535 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar