Головна » 2020 » Листопад » 4 » Екологічна просвіта учнів через роботу шкільної бібліотеки
10:55
Екологічна просвіта учнів через роботу шкільної бібліотеки


На початку жовтня наша школа розпочала марафон Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів». Головна мета Всеукраїнського місячника – привернення уваги до екологічних проблем і активізація роботи шкільних бібліотек з екологічної просвіти підростаючого покоління спільно з учасниками освітнього процесу.
На протязі року оновлюємо тематичну книжкову виставку «Земля-наш дім» новинками літератури. Провели доброчинну акцію «Подаруй бібліотеці книгу»,до якої долучились учні таких класів: 3Г,3Д,4В,4Г,5Б,5В,6А,6Б,6В,67,7А,7Г,8А,8Б,11. Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять у бібліотеку. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство.Шкільна бібліотека отримала в дарунок від школярів та їх родин нові книги, які представлені на книжковій виставці. Видання різноманітні за темами та жанрами, тож кожен читач зможе підібрати для себе цікаве і корисне.
Для поглиблення знання дітей про природу,уявлення про красу довкілля, складені рекомендаційні списки літератури : (2-4 класи), (5-11класи). До дня краєзнавства відбувся виїзний семінар шкільних бібліотекарів «Шумлять дерева мого краю в урочищі Вовчак».
Розвивати вміння бачити красу рідного краю,оберігати і збагачувати природу: були проведені бесіди з учнями :3В, 3Г, 4В, 5А, 5Б, 5В, 5Г,6В класів на теми: «Знай,люби,бережи», «Тривоги рідного краю», «Екологія.Природа.Я.» Екскурсія до бібліотеки та посвята в читачі учнів 2В та 2Г класів: «Я читач шкільної бібліотеки». Коли діти знайомляться зі шкільною бібліотекою там весело і радісно. Діти, які приходять на екскурсію, мають змогу познайомитися з бібліотечними скарбами. Учні зустрічаються з цікавими, яскравими, книгами, газетами, журналами, яких тут, звісно, не бракує – енциклопедії, довідники, оповідання, романи, повісті, вірші, загадки, словники та багото іншого. Новенькими палітурками книги посміхаються до малечі та ведуть їх у чарівний світ казок, фантастичних пригод та мандрів. Діти із задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про правила користування книгою та бібліотекою. Бібліотекар ознайомила учнів з книжковими виставками та тематичними полицями, а також проінформувала про нові надходження літератури для дітей.
Конкурс малюнків: «Природа очима дітей» (1-4класи), «Земля радіє від краси» (6А,6Вкл.) малюнки, на яких діти відобразили своє бачення екологічних проблем та показали всю небезпеку забруднення навколишнього середовища. Серед робіт надзвичайно багато оригінальних і чудових задумок, Ще раз переконуємося, що діти з гумором і надзвичайно оригінально можуть подати глобальні проблеми, що потребують для свого вирішення зусиль всієї людської цивілізації. Читаючи книгу, ми звикли закладати сторінки, аби продовжити читання. То ж закладка повинна бути у кожного читача. До того ж, закладка допоможе не тільки не забути, на якій сторінці закінчилася захоплива розповідь, але й стане прикрасою улюбленої книги. Зробити закладку можна практично з усього, що є під рукою - кольорового паперу, бісеру, тканини, ниток... Та найкраща з закладок та, яка виготовлена своїми руками. Інтерактивний кардмейкінг:виготовлення закладок до книг:взяли участь(3В, 3Г, 4Б, 4Вкласи).
З учнями 5-6 класів провели Майстер-шеф «Яблучні смаколики» з нагоди відзначення Дня яблука 21 жовтня.Пізніше кожен класс відзначили за дотримання національних традицій,оригінальнісь,вишуканість,витонченість,різноманітність,креативність у приготуванні та презентації страв.



Переглядів: 353 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar