Головна » 2021 » Грудень » 13 » Діти - проти насильства!
18:02
Діти - проти насильства!

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у ліцеї  проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насильства».

Шкільна акція розпочалась з опитування «Що ти знаєш про насилля», яке провели лідери учнівського самоврядування разом із соціальним педагогом  та проведення інформаційної  акції «Мій улюблений світ без насильства» з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок.

З учнями 8-Б та 9-Б  класів пройшло заняття з шкільним офіцером поліції на тему " Запобігання насильству над дітьми"

Представники міністерства преси  поширили  серед учнів школи інформаційні листівки «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі», завдяки яким учні мали змогу повторити правила безпечного користування мережею «Інтернет» та безконфліктного спілкування у мережі.

Класні керівники 1-11 класів, застосовуючи можливості батьківських спільнот у Viber, запропонували батькам переглянути навчальні відеоуроки, метою яких було привернення уваги до таких понять як «кібербулінг», «секстінг» та «інтимне селфі», а також шляхів їх своєчасного виявлення та попередження.

Особлива увага під час проведення акції приділялася формуванню в учнів  нетерпимого ставлення до будь-якої форм насилля. Саме тому за участі представників учнівського самоврядування та педагога-організатора було проведено виховні перерви під гаслом  «Ця рука ніколи не вдарить». 

Працівниками соціально-психологічної служби було проведено практичні заняття «(Не) дитячі стосунки onlane» (8 класи), «Захисти себе від насилля» (4 класи), «Подорож до країни Злагоди» (1 класи).

З метою впровадження принципів гендерної рівності в освітньому закладі, 1 грудня практичний психолог провела ділову гру «Чоловік і жінка - різні, але рівні». Володіти базовою інформацією, пов'язаною з питаннями рівності жінок і чоловіків, а також спиратися на законодавчі акти з питань забезпечення рівності громадян жіночої та чоловічої статей – ось основна мета даного виду роботи, де учні 10 класів в інтерактивній формі навчались долати  гендерні стереотипи. 

Завершилась акція заходами до Міжнародного дня прав людини.  Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги  до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Переглядів: 169 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar