Головна » 2022 » Січень » 22

День Соборності – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Державним це свято офіційно встановлено Указом президента України від 21 січня 1999 року №42/99. Саме в цей день акцентується увага на історичних подіях, пов'язаних з національним державотворенням, формуванням органів влади, розбудовою українського війська. Також підкреслюється важливість єднання українського суспільства та конструктивної взаємодії всіх державницьких сил з метою зміцнення внутрішнього потенціалу нашої держави, посилення її позицій на міжнародній арені та недопущення будь-яких спроб розколу. У контексті сьогодення соборні ... Читати далі »
Переглядів: 305 | Добавив: makhnyukangelina | Дата: 22.Січ.2022 | Коментарії (0)


Однією з найважливіших історичних дат є саме 22 січня – День Соборності.
День Соборності – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Гасла кампанії з відзначення дня Соборності: «В єдності сила» або «Разом сильніші».
В Україні День Соборності відзначають з 1999 року, яке офіційно встановлено Указом президента України «Про день соборності України» від 21 січня 1999 року №42/99.
Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії.
Протягом віків її практичним втіленням ... Читати далі »
Переглядів: 149 | Добавив: makhnyukangelina | Дата: 22.Січ.2022 | Коментарії (0)