Головна » 2017 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
13:42
День української писемності та мови

9  листопада  в  Україні відзначається День української писемності та мови. Свято було встановлено в 1997 році. Українська мова й писемність – це здобуток культури й духовної діяльності українського народу. Тисячоліттями і віками, роками плекала її земля предків, передавалася з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас  формуючи її. Мова ––  це душа народу. Немовля з перших  днів свого існування чує рідну мову від матері, а потім, підростаючи, повторює перші пестливі слова. Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів нашої землі. Тому її потрібно берегти у чистоті, бо це нетлінний дар.
       Панас Мирний казав про нашу писемність і мову: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу ––це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає своє давнє життя, свої сподіванки, розум, досвід, почування».
      У нашій школі  також  відзначається день української писемності і мови. Учні одягаються у вишиванки, проводяться конкурси і турніри знавців української мови та тематичні виховні години, випускаються стінгазети і радіогазети .

Підготували учні 8-В класу

 


Переглядів: 536 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar