Головна » 2020 » Січень » 29 » Волі народної дзвін –ПАМ′ЯТАЙ ПРО КРУТИ
15:18
Волі народної дзвін –ПАМ′ЯТАЙ ПРО КРУТИ

      29 січня 1918 року відбувся Бій під Крутами. Це пам'ятна, однак трагічна для України подія – 5-годинний бій між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків "Вільного козацтва", що загалом нараховував від 400 до 800 вояків.

На Аскольдовій могилі
Поховали їх –
Тридцять мучнів українців.
Славних, молодих…

     Це слова з вірша Павла Тичини "Пам'яті тридцяти". Вони присвячені молодим українцям, які загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року. Бою, який обріс легендами. І, попри поразку, став праобразом мужності та відваги для українського народу.

     Учні 10 класу ЗЗСО ліцею №11провели виховний захід «Волі народної дзвін –ПАМ′ЯТАЙ ПРО КРУТИ », присвячений загиблим у бою під Крутами. Учні з великим захопленням підготували  інформацію про історичну подію, передивились документальну хроніку страшних подій ХХст , виявили акторську майстерність у читанні поезії, співу пісень ,присвяченим героям Крут і тим подіям в Україні.

    Директор ЗЗСО ліцею №11 Сидорук Галина Олексіївна наголосила: ми не повинні забувати чорні плями історії, котрі нас повчають сьогодні, як нам будувати нашу державу надалі. Дуже приємно, що сучасна молодь не забуває про трагічні сторінки історії України, переймається ними і віддає шану тим, хто віддав своє життя за нашу незалежність. Маємо надію, що про це пам’ятають всі українці. Адже Україна у нас одна.

Любіть Україну, козацькі сини,

Вона в нас, як мати, єдина.

Любіть Україну, шануйте її,

І з вами вона не загине.

Переглядів: 1032 | Додав: alonarizko7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar