Головна » 2023 » Листопад » 20 » Урочище Вовчак
16:30
Урочище Вовчак

У четвер , 16 листопада , старшокласники нашого Ліцею у складі 11-А, 11-Б та кількох учнів з десятого класу відвідали «Урочище Вовчак» - місце де зародилась у минулому столітті УПА,діяв військовий та розвідувальний вишкіл українського визвольного руху. Учні з цікавістю слухали інформацію екскурсовода, пана Андрія , із певним захватом, адже мова йшла про нашу історію , наш край, наших сміливих людей, які наперекір своїй долі завжди боролись із ворогом, що намагався знищити українську націю. Історія України ХХ століття стала часом героїчних і драматичних подій.

   Як і в минулому столітті, так і тепер: Україна виборює право бути вільною та незалежною і сьогоднішній ворог теж як і в минулому: агресивний і експансіоністський і знову зі сходу, тільки вже «путінська терористична росія», яка всіма нелюдськими методами ведення війни хоче знищити, Україну. Вже більше тридцяти років Україна НЕЗАЛЕЖНА. Та, на жаль, дехто з українців і сьогодні в умовах повномасштабного вторгнення росії, як і в минулому столітті, послуговується інформаційній пропагандистській «машині східного сусіда», котра пробує очорнити учасників національно-визвольного руху. УПА зробила надможливе для теперішнього відродження незалежності та соборності України. Зусиллями патріотів воскрес і живе сьогодні, наповнюючи людей, дух «Вовчака», незнищений дух Незалежності та Свободи, засіяний тут повстанцями. «Урочище Вовчак»-повстанська республіка, центр військового, розвідувального і оборонного вишколу, серце національної боротьби народу за свою землю. Ще священне для українців місце, в якому переплетені героїчні події визвольних змагань українців минулого і сьогодення. Неподалік Ковеля проживає Ганна Зелена- свідок боротьби УПА на Волині, звязкова Клима Савура, героїня фільму «Шлях поколінь», приклад для наслідування нащадками.

  Отже, Національно-визвольний рух УПА, зокрема «Урочище Вовчак» - є свідченням незламності духу Української нації у боротьбі за свободу і незалежність, що сьогодні в умовах україно-російської війни і «путінського вторгнення» доводять наші ЗСУ:«Якщо це не твоя війна, це не твоя країна!», «Хочеш бути вільним-борись!». Наша нинішня війна — це продовження боротьби воїнів УПА, наша Перемога — це перемога і для них, та перемога, якої вони так прагнули, і якої не дочекалися». Команда «Волинської Січі» - дуже велика, люди вкладають в комплекс так багато сил, роблять усе, аби він жив і розвивався.

Не зважаючи на те , що на вулиці був пронизливий холод , це місце наповнювало всіх зсередини певною силою. А пан Андрій сказав фразу , яка закарбується у памʼяті багатьох: «Не відчувши холоду - не зможете по-справжньому цінувати тепло. Будьмо солідарними із нашими захисниками , які зараз знаходяться в тяжких умовах, але попри все боряться за наше спільне майбутнє». Історія своєї малої Батьківщини - надважлива! Знання її -це майбутнє нашої України. Разом до Перемоги!

Переглядів: 104 | Додав: sonikdmitruk11 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar