Головна » 2018 » Грудень » 18 » Тиждень права
13:49
Тиждень права

З 10  по 14 грудня 2018р. в Україні проходив Всеукраїнський тиждень права, започаткований з нагоди прийняття Генеральною Асамблеєю ООН «Загальної декларації прав людини» 10 грудня 1948р. Документ був затверджений після Другої світової  війни і вперше сформував ті права, які повинна мати кожна людина. Декларація мала рекомендаційний характер, містила 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через міжнародні угоди. Щороку цей захід відбувається у тиждень, що включає 10 грудня, коли відзначається День прав людини.

В рамках Тижня права в НВК «ЗОШ N11-ліцей» учні 9-х класів провели наукову конференцію «Права людини та інтелектуальну гру брейн – ринг «Знай свої права».

Учні 9-Б класу відзначились науковим викладом матеріалу під час проведення конференції.

У своїх виступах вони звернули увагу на права людини у первісному суспільстві в античну епоху та в середні віки. Учні із зацікавленням порівнювали права наших сучасників із правами людей, що жили в далекі часи. Учні аргументовано доводили свої думки, робили висновки під час виступів.

Школярі активно включились у проведення брейн-рингу. Їм було цікаво шукати вихід із ситуацій, що пов’язані із життям.

Проведення Тижня права сприяло поширенню знань із цього питання, адже сьогоднішній учень у майбутньому громадянин великої незалежної  держави, який повинен знати свої права, і вміти їх захищати.
   

 

Переглядів: 592 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar