Головна » 2020 » Грудень » 1 » Тиждень математики в початковій школі
10:32
Тиждень математики в початковій школі

Цей тиждень будем, друзі, з вами

Царицю всіх наук вітати

Так можемо гордо і по праву

Ми математику назвати.

 
У ЗЗСО «Ліцей №11 м. Ковеля» з 23. 11 по 27.11 відбувся тиждень математики в початковій школі. Тиждень проводився з метою розвитку пізнавального інтересу учнів, їх індивідуальних, творчих та інтелектуальних можливостей.

 Вчителі продемонстрували компетентність у теоретичних питаннях щодо впровадження інформаційних технологій, показали свою майстерність під час проведення відкритих уроків та виховних заходів.

На протязі тижня було проведено такі заходи :

Понеділок розпочався з конкурсу малюнків «Живі числа». Діти принесли малюнки, присвячені цифрам. Кожен проявив свою фантазію та продемонстрував свою роботу у класі.

У вівторок діти розгадували математичні ребуси. Було досить цікаво та пізнавально для учнів.

В середу учні змагалися в розв’язуванні задач на кмітливість, розгадували ребуси, намагалися скласти малюнок з фігур танграма, розшифровували математичні афоризми, прислів’я з числами.

У четвер - творчий проект «Геометрія навколо нас». Учні виконували різноманітні композиції з геометричних фігур. Всі учасники показали творчість, фантазію. Роботи вийшли чудові.

 На  протязі тижня на паралелях 1-4-их класах проводилась гра « Математична карусель» , де діти закріпили математичні знання , розвинули логічне мислення, кмітливість , креативність , спостережливість.

П’ятниця – підведення підсумків. Найактивніші учні отримали смайлики та подяки за активну участь. Дітям було дуже цікаво, вони проявили себе,як справжні знавці математики.

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяє удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів; уяви, спостережливості, мислення, доведення тверджень. Будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчувати себе переможцем, творцем.

 

Переглядів: 3229 | Додав: alonarizko7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar