Головна » 2019 » Лютий » 26 » Ти в безсмертну зросла Українку  і пішла у безсмертя віків
11:51
Ти в безсмертну зросла Українку  і пішла у безсмертя віків

Є люди, як свічки –

Згорають, відходять у небуття,

Є люди, як зірки -

Горять, і світять все життя!

Зіркою такої величини є геніальна українська поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.

25 лютого у Палаці учнівської молоді відбулося свято «Ти в безсмертну зросла Українку  і пішла у безсмертя віків», приурочене вшануванню пам'яті  нашої славетної землячки. Його підготували вчителі-словесники НВК «ЗОШ №11-ліцей» Тетяна Рубчук, Наталія Каленчук, Ольга Федорук.

Від початку  учасники вистави вразили глядачів майстерною грою, яка щохвилини все більше зачаровувала. Вдало була поєднана літературно-музична композиція із театралізованим дійством: святкуванням іменин у родині Петра Косача. Варто зазначити, що Лесине свято у такому форматі в Ковелі відбулося вперше. Полонили  своєю майстерною грою Анастасія Чорна (учениця 9-Б класу), яка виконувала роль юної Лесі Українки та її мама Богдана Миколаївна, що зіграла Олену Пчілку. Заслуговує на увагу успішно виконана роль ученицею 5-Г класу Софією Сачик Лесиної подружки - Варки Дмитрук .

Відрадно, що у виставі  брали участь не лише учні ( Панасюк Ксенія, Дмитро Гиричук, Микола Федорук, Дмитро Книш), а й учителі школи: Наталія Каленчук, Алла Сметюх, Майя Питель, Юрій Питель, Вікторія Сомська, Олена Хлуд. Максимум задоволення отримали глядачі від пісень, що прозвучали на сцені у виконанні Тетяни Нікітюк (10-Б клас), Єлизавети Назарук ( 9-Б клас), дуету учениць 7-А класу Вікторії Деменюк, Ангеліни Кавас та колективу вчителів НВК – Наталії Ковалець, Наталії Гарькавої, Лідії Горової.

А продекламовані вірші дали можливість заглибитись у творчість Лесі, відчути той  біль та тривоги, якими вона жила. Поезія «Хвиля», прочитана ученицею 9-Б класу Ярославою Ярош, зворушила кожну душу, не залишила нікого байдужим.

Хочеться висловити слова вдячності учням, які виконували поезії нашої землячки: Юрію Думичу (5-Б клас), Софії Самчинській (9-Б клас), Ангеліні Махнюк (8-А клас) та  Анні Орловській (8-А клас).

Своєрідності і яскравості додали  учасники ансамблю «Пірует» (Олександра Головата, Юлія Свись, Каріна Бондарук, Яна Тищук. Вікторія Лагода, Ольга Ятчук) та танцювальний колектив «Барвінок».

Атмосферу тепла та задушевності упродовж усього свята створювали ведучі – Ярослава Ярош та Дмитро Максімчук. Вони змушували глядачів ще й ще поринути у незвичайний світ Лесиного життя, її поетичного слова. Кожен, хто прийшов на зустріч із славетною землячкою, ніби потрапляв у той час, коли жила й творила поетеса.

Сподіваємося, що кожен присутній на святі отримав максимум задоволення, зарядився енергетикою, поніс з собою гордість за нашу Лесю. На святі не було байдужих. Віримо, що її слово буде жити вічно, бо «так написано, щоб не забувати».

Учителі-словесники  НВК «ЗОШ №11-ліцей»

Переглядів: 421 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar