Головна » 2014 » Квітень » 10 » Шевченко – наш!
09:47
Шевченко – наш!

Шевченко – наш!

Він для усіх століть!

Він – як Ісус Христос для України.

Візьміть його вогню,

Хоч крихітку візьміть!

І вас вже не поставлять на коліна.



 

2014 рік – рік Тараса Григоровича Шевченка, рік, коли вся Україна святкує двохсотріччя з дня народження Великого Кобзаря.

Наша школа теж долучилася до віншувань та вшанування пам’яті Пророка. 2 квітня в актовій залі школи відбулася літературно-музична композиція «Йому стелилась дорога незвичайна, єдина у житті та в смерті теж єдина…», яку підготували вчителі української мови та літератури  Рубчук Тетяна Миколаївна, Грабовець Олена Львівна , Вакуліч Лідія Яківна та учні 6, 9-11 класів. Я мав за честь брати участь у цьому дійстві.

Розпочалося свято хвилиною мовчання: вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні. Саме вони продовжили справу Великого Пророка українського народу, який боровся за незалежність нашої країни.

Ведучі розкрили всі грані обдарування Шевченка, а саме: поезію й малювання. Дехто з вчителів навіть зізнався, що відкрив для себе Кобзаря по-новому. Глядачів зачаровувало читання поезій Тараса Григоровича, а особливо у виконанні молодших школярів. Проймали душу пісні у виконанні вчителів Возняк Олени Адамівни, Гаврилюка Миколи Яковича, Пителя Юрія Йосиповича, а також вокальних груп. Стали відкриттям інсценізації творів Тараса Григоровича «Відьма» та «Назар Стодоля». Завершився захід прочитанням «Заповіту» різними мовами.

Тож читаймо «Кобзар» – нашу національну Біблію, яка не давала й не дасть забути, чиїх синів, чиї ми діти.

Ярош Ілля



 

Переглядів: 834 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar