Головна » 2021 » Лютий » 10 » Пам’ятаємо. Пишаємось. Наслідуємо.
12:22
Пам’ятаємо. Пишаємось. Наслідуємо.

Пам’ятаємо. Пишаємось. Наслідуємо.

           В ліцеї завершилась робота над проєктом «Присвоїмо школі ім’я Бориса Клімчука», яка продовжувалась 4 роки – з травня 2016 по грудень 2020р.р..
           Клімчук Б.П. очолював наш освітній заклад з 1982 по 1990 рік. Він будував школу і був її першим директором упродовж 8 років. Зарекомендував себе як мудрий, виважений керівник. Завжди спрямовував зусилля колективу на вирішення пріоритетних завдань, вмів знайти  слова підтримки, вмотивовувати колег на успішну діяльність. Завдяки керівництву Клімчука Б.П. школа стала однією із найкращих в області.
           Мудрий, ініціативний керівник впевнено вів за собою усіх, у жителів селища Сільмаш, всього міста користувався беззаперечним авторитетом.
         Дуже вдало про нього сказав Дмитро Глазунов, голова благодійного фонду «Рідна Волинь»: «Борис Петрович Клімчук належав до тієї рідкісної кагорти людей, які випереджають свій час, хто  прокладає мости у майбутнє»
          Дійсно, він був особливою людиною. Де б він не працював: чи головою Волинської ОДА, чи Надзвичайним і Поважним Послом України в Литовській Республіці, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Азербайджан, - його вчинками керувала безмежна, всеосяжна любов до рідної Волині, до своєї країни України.
           Б.Клімчук  - видатний державний, політичний та громадський діяч. Незважаючи на різні вектори політичних вітрів, він жив роботою, рідним краєм, його людьми. Свій життєвий досвід, мудрість, професіоналізм, колосальний запас знань він застосовував для того, щоб європейський шлях розвитку максимально увійшов у наше життя. Талант Бориса Клімчука був у тому, що він вмів тонко відчувати грані і запити часу. Він працював не для партій, а для людей. 
          Для працівників та учнів ліцею Клімчук Б.П. – зразок успішного державного і громадського діяча, талановитого дипломата, дбайливого господарника, справедливого керівника, авторитетного лідера. Він є прикладом не лише поважного очільника, але й чуйного порадника, вимогливого наставника. Власне – ВЧИТЕЛЯ.
         Ми гордимося, що він – наш земляк, що ми працюємо, навчаємось в школі, яку називали і називаємо : школа Бориса Клімчука. Він завжди цікавився, як ідуть справи в його школі, багато допомагав матеріально. Коли приїздив – любив спілкуватися і з педагогами, і з учнями.
         У нього ми вчимося людяності, доброті і порядності, наполегливості і ініціативності, професіоналізму і творчості, любові до України і своєї малої Батьківщини.
        У 2016 році з ініціативи вчительського і учнівського колективів у закладі стартував проєкт «Присвоїмо школі ім’я Бориса Клімчука».
        За ці роки була проведена величезна робота, в якій взяли участь всі учасники освітнього процесу: учні, вчителі, батьки, просто жителі мікрорайону, міста.
        Були проведені збори трудового колективу освітнього закладу, загальношкільна батьківська конференція, виховні години, бесіди, присвячені постаті Б.Клімчука: «Б.П. Клімчук – видатний педагог, державний, політичний та громадський діяч». Педагоги закладу для учнів 5-11-их класів організовували презентацію книги «Я – син Волинської землі». Для учнів 1-4-их класів постійно проводяться екскурсії до музею історії школи та бесіди на тему: «Перший директор моєї школи». Для учнів 8-11-их класів проведена учнівська конференція «Справжній син Волинської землі». До 68-ої річниці від дня народження Б.Клімчука (15 березня 2019р.) був проведений вечір пам’яті «З добрими ділами для рідної Волині» та багато інших заходів. 
        В обговоренні питання присвоєння  закладу імені Бориса Клімчука брали участь всі учасники освітнього процесу. Була висловлена єдина пропозиція: підтримати ініціативу педагогічного, учнівського та батьківського колективів, адміністрації закладу щодо присвоєння імені Бориса Клімчука ЗЗСО «Ліцей №11 м.Ковеля»
       В грудні 2020 р. матеріали проєкту були схвалені та підготовлене Клопотання про присвоєння ЗЗСО «Ліцей №11 м.Ковеля» імені Бориса Клімчука, яке буде розглянуте на сесії Ковельської міської ради в кінці лютого 2021р.

                                                                                                   Прес-служба ліцею
 

Переглядів: 225 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar