Головна » 2013 » Грудень » 9 » Наше здоров’я - у наших руках.
10:49
Наше здоров’я - у наших руках.
  

Питання здоров’я завжди було актуальним для людини, оскільки  міцне здоров’я — основа життя, воно відкриває можливості для усіх звершень і досягнень. Здоров’я – це ще не все, а все інше без нього – ніщо.

Саме тому з 01.11. по 30.11 у НВК «ЗОШ №11-ліцей» пройшов місячник пропаганди здорового способу життя під гаслом "Збережи здоров’я на все життя".

         Протягом місяця на паралелях 5-11класів було проведено лекторій на тему попередження паління, наркоманії, захворювання на СНІД, години практичного психолога та анкетування щодо профілактики шкідливих звичок та формування здорового способу життя. Учні 8 класів оформили виставку стінгазет "Ми за здоровий спосіб життя", одна зі стіннівок була презентована на міському конкурсі «Вартість          ризику - життя» та відзначена, як найкраща. 

Цікавим агітаційним заходом була презентація проектів учнями школи: 6-8 класи − "Переваги здорового харчування", де учні розповіли про шкідливий вплив на організм людини таких популярних серед підлітків продуктів, як: чипси, сухарики, продукти швидкого приготування, жувальні гумки, солодощі, газовані, енергетичні та слабоалкогольні напої ; 9-10 класи  − "Профілактика шкідливих звичок ".  Випускники 11 класів створили фотосерію "Альтернатива шкідливим звичкам" намагаючись довести, що здоровою людиною в наш час бути модно і престижно.

 До профілактичної, роз’яснювальної та виховної роботи школи щодо формування здорового способу життя долучилися й батьки. У кінці місячника діти, класні керівники та батьки взяли участь у шкільному ярмарку випічки, таким чином довівши, що здорова їжа не лише корисна, а ще й смачна.  Виручені кошти вирішили віддати на благодійність: частину коштів перерахувати на лікування працівнику школи  − техніку комп’ютерного набору, решту − Ківерцівському центру розвитку дитини "Сонечко" та тим дітям школи, які найбільше потребують матеріальної допомоги.

         Підсумовуючи роботу учнів школи протягом місячника пропаганди здорового способу життя, хочеться, аби молоде покоління пам’ятало слова російського класика Л.М.Толстого: " Смішною є вимога з боку людей, які палять, п’ють, об’їдаються, не працюють, перетворюють ніч на день, до лікаря, щоб він зробив їх здоровими, незважаючи на їхній нездоровий спосіб життя".



Бірук Ю., член гуртка "Основи журналістики"

Переглядів: 1066 | Додав: eurocomp6716 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar