Головна » 2021 » Листопад » 16 » Міжнародний День толерантності
10:53
Міжнародний День толерантності

Ухвалення 16 листопада 1995 року Декларації принципів терпимості, поклало початок відзначенню в усьому світі Міжнародного дня толерантності.

Свято покликане шанувати рівність всіх людей, незалежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду.Варто пам'ятати, що толерантність ‒ це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури і звичаїв.Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.

У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття.

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин між учасниками навчально-виховного процесу у нашій школі відбувся День толерантності. Класними керівниками  5-11-их класів були проведені години спілкування,соціальний педагог провів квест у 6-В класі "Подорож країною Толерантності",також був оформлений інформаційний стенд.  Учні  5-11-их класів долучилися до фотоконкукрсу «Ми- різні, але рівні». На початковій ланці була проведена  інтерактивна гра "Квітка толерантності",  діти знайомилися з поняттям «толерантність»,  продовжували прислів’я про дружбу, розповідали про свої толерантні вчинки, психолог провела заняття з елементами тренінгу у 7-Б класі  "Толерантність у сучасному світі".Дітям дуже сподобалось відео, яке було презентоване учнівським самоврядуванням з опитуванням учасників освітнього процесу «Що таке толерантність?».
Метою проведення заходу до Дня толерантності було закликати всіх учасників освітнього процесу до миру, єдності та поваги один до одного.

Переглядів: 289 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar