Головна » 2021 » Вересень » 21 » Міжнародний день миру
14:44
Міжнародний день миру


Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. Сьогодні ООН закликає всі країни світу зупинити військові дії та припинити проливати кров. Цей день для того, аби спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру, обміну інформацією та практичним досвідом його досягнення. ООН закликає відзначати Міжнародний день миру, розповсюджуючи співчуття, доброту та надію перед пандемією COVID-19. Виступайте разом із ООН проти спроб використовувати вірус для сприяння дискримінації або ненависті. Організація Об'єднаних Націй пропонує всім країнам та людям вшанувати припинення воєнних дій протягом Дня та відзначити День миру через освіту та обізнаність громадськості з питань, пов'язаних із миром.
В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня – Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба українців на Донбасі. Найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир — це щоденна праця кожного українця задля вдосконалення, розвитку і заможного майбутнього.

Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.
Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.
Усвідомлюючи себе частинкою великого українського народу, що проходить складні випробування і об’єднався заради дотримання принципів свободи, миру, добра і поваги між людьми і народами, що закладені у Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир, учні й учителі ЗЗСО «Ліцею №11 міста Ковеля» долучилися до світового відзначення 21 вересня Міжнародного дня миру. З цієї нагоди пропонуємо до перегляду відео-флешмоб від учнів 7-11 класів:
1. Instagram
2. Facebook

З метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань учнів про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу, поваги до людей різних національностей у навчальному закладі було проведено виховні години, виготовлення емблем від 2-3 класів, майстер-клас "Голуб мира" на паралелях 4 класів.


Отож, мир вам, нашій Україні і Волині, і вашому будинку, і району, і нехай кожен день буде присвячений тільки йому, МИРУ!



- Стаття учнівського колективу 7-А класу
Переглядів: 152 | Додав: makhnyukangelina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar