Головна » 2013 » Травень » 14 » Ми забути ніколи не зможемо
10:36
Ми забути ніколи не зможемо

Незважаючи на те, що люди ось уже 68 років живуть без війни, пам’ять про ті жахливі часи не вмирає. Того не можна забути. У нас просто немає не це права. Недарма древні говорили: «Якщо минуле забувають, воно повертається». Не можна допустити, щоб війна повторилася. Адже більше 20 мільйонів людей заплатили своїм життям за наше мирне небо, яскраве сонце, тишу й спокій.

Тема пам’яті хвилює живих. І серед них – російський письменник Борис Васильєв, творам якого властива правдивість, безкомпромісність, у них відчувається глибока повага до простих людей – воїнів, трудівників, - що звикли жити за законами людяності, поваги, чесності.

Серед найбільш відомих творів Б.Васильєва – повість «А зорі тут тихі». За даною повістю в 1972 році було знято однойменний кінофільм. Дія повісті відбувається у травні 1942 року на 171 роз’їзді. Комендант роз’їзду – старшина Федот Євграфович Васков, йому у взвод прислали молодих дівчат, вони всі вирішили знищити фашистів…

Напередодні Дня Перемоги в нашому закладі силами учнів 9-10-их класів під керівництвом вчителів світової літератури Джигун М.П., Бєлах А.О., Вітенюк Ф.Я. та педагога-організатора Філіпчук О.М. була підготовлена літературна інсценізація вище названого твору та відбулася його прем’єра. Глядачі (учні 7-9-их класів) разом із виконавцями головних ролей поринули в атмосферу воєнних років, відчули безстрашність, відвагу  і жагу до перемоги.

 Героїзм та хоробрість молодих дівчат та їхнього наставника стала найбільшим прикладом любові до Батьківщини для юного покоління.



Переглядів: 602 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar