Головна » 2020 » Грудень » 15 » Ми - проти насилля!
14:51
Ми - проти насилля!

 

25 листопада 2020 року у ліцеї №11 м. Ковеля стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля», мета якої - привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

Шкільна акція розпочалась з опитування «Що ти знаєш про насилля», яке провели лідери учнівського самоврядування разом із соціальним педагогом  та проведення інформаційної  акції «Біла стрічка» з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок.

З метою привернення  уваги  учасників освітнього процесу до питань протидії булінгу, попередження насильства та жорстокості в класних колективах  та загострення уваги на нез’ясованих питаннях, 26 листопада з учнівським активом 7-11 класів було проведено засідання «круглого столу» з питання «Безпечна і дружня для дитини школа».

Представники міністерства преси  поширили  серед учнів школи інформаційні листівки «Тобі варто про це знати», завдяки яким учні мали змогу повторити правила безпечного користування мережею «Інтернет» та безконфліктного спілкування у мережі.

Класні керівники 1-11 класів, застосовуючи можливості батьківських спільнот у Viber, запропонували батькам переглянути навчальні відеоуроки, метою яких було привернення уваги до таких понять як «кібербулінг», «секстінг» та «інтимне селфі», а також шляхів їх своєчасного виявлення та попередження.

Особлива увага під час проведення акції приділялася формуванню в учнів  нетерпимого ставлення до будь-якої форм насилля. Саме тому за участі представників учнівського самоврядування та педагога-організатора було проведено виховні перерви під гаслом  «Наші долоньки не для насилля», під час яких учні початкової школи за допомогою своїх маленьких долоньок, яскравих фарб та кольорових олівців  створили справжній шедевр — колективну композицію. Під своїми долоньками учні записували свій варіант відповіді «Наші долоньки не для биття, а для того, щоб…».

Працівниками соціально-психологічної служби було проведено практичні заняття «Як захистити себе від насилля» (4 класи), «Дружити - справа не легка» (1 класи).

1-го грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, з учнями 9 класів було проведено анкетування «ВІЛ  стосується кожного», пройшла загальношкільна акція «Червону стрічку носять не байдужі», пізнавально–інформаційна гра «Що я знаю про СНІД»  з учнями 7 класу.

 Педагогом-організатором оформлено інформаційний стенд «Живи безпечно». Були проведені різноманітні тематичні виховні години: «СНІД- загроза для людства», «Що потрібно знати про СНІД»,  перегляд з подальшим обговоренням соціального ролика  «Зупинимо СНІД разом» з учнями 8-9 класів.

З  метою підвищення рівня поінформованості учасників освітнього процесу  щодо проблеми торгівлі людьми, для учнів 8-9 класів 2 грудня було проведено віртуальну інтелектуальну гру  «Правда чи фейк про торгівлю людьми».

3 грудня, у Міжнародний день людей з інвалідністю, практичний психолог провела уроки толерантності «Творити добро легко» з учнями ООП, у ході яких діти мали змогу  презентувати власні  малюнки «Щасливі миті дитинства». Соціальний педагог оформила інформаційний стенд «Можливості - обмежені, здібності - безмежні» про життєві історії та вагомі досягнення людей з інвалідністю. Цікаво пройшло спільне заняття-розвага «Подаруй усмішку» з учнями, які навчаються на інклюзивній формі, яке організували та провели асистенти вчителів. 

З метою впровадження принципів гендерної рівності в освітньому закладі, 1 грудня практичний психолог провела ділову гру «Чоловік і жінка - різні, але рівні». Володіти базовою інформацією, пов'язаною з питаннями рівності жінок і чоловіків, а також спиратися на законодавчі акти з питань забезпечення рівності громадян жіночої та чоловічої статей – ось основна мета даного виду роботи, де вчителі початкових класів в інтерактивній формі навчались долати  гендерні стереотипи, а також формувати  й утверджувати  гендерну культуру серед учнів.

Активно попрацювали і шкільні волонтери: долучили усі класні колективи до акції "Допоможи захисникам України", у ході якої зібрали найпотрібніші речі, з любов'ю писали листи, малювали малюнки та навіть цілі картини. Також напередодні Міжнародного дня волонтера було проведено засідання «круглого столу» з питань організації роботи волонтерських загонів з метою підготовки подарункових наборів до Дня святого Миколая дітям з сімей  СЖО.

Логічним завершенням та цікавим підбиттям підсумків став загальношкільний челендж «Мріємо про світ без насильства».  

https://drive.google.com/file/d/1fLmsilxMynnFpSJlR0bm2kEn681i7P_Z/view?usp=sharing

 

 

Переглядів: 250 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar