Головна » 2019 » Жовтень » 15 » Козацькі забави
11:54
Козацькі забави

14 жовтня, у світлий день свята Покрови Пречистої Богородиці, яку вважають заступницею і покровителькою українського народу, відзначається ще й українське національне свято – День українського козацтва та День захисника України. Ця традиція підкреслює велике історичне значення козаків у боротьбі за утвердження української державності.
З давніх-давен український народ найголовнішою цінністю в житті вважав здоров’я. Свою силу, винахідливість та кмітливість наші предки виявляли в іграх та забавах, які часто проводилися у традиційні для українців свята. Цими рисами були наділені і козаки.
Тож, 11 жовтня, в ЗЗСО № 12, з метою організації дозвілля учнів шкіл міста, виховання інтересу до історії, українських традицій, виховання патріотизму, культури поведінки, чемності, естетичних манер, розвитку інтелектуальних та фізичних здібностей учнів, виховання командного духу, взаємо-підтримки в команді, була проведена загальноміська спортивно-патріотична програма - гра-квест «Козацькі забави», яка була організована управлінням освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради та ЗПО «Ковельський Палац учнівської молоді імені Івана Франка» за сприянням ЗЗСО № 12.
До змагань долучились і наші учні. Команда складалась з 6 чоловік.
    На кожній станції учасникам довелося неабияк попрацювати, щоб показати усе, на що вони здатні.
Почався захід з лінійки та привітання усіх присутніх. Команди отримали маршрутні листи, де було вказано послідовність виконання завдань для кожої команди. Впродовж двох годин на святі панувала дружня атмосфера і справжній козацький дух.
Кожна станція квесту була по-своєму цікава та оригінальна. Команди заздалегіть підготувалися до станції «Візитка». Вигадали назву, девіз та підготували емблему. На станції «Вікторина» хлопці отримали тестові завдання, які були про козацьку зброю, одяг та клейноди. На станції «Козацький словник» учасників очікувало не легше завдання, бо вони пояснювали значення трьох козацьких слів. Далі хлопців чекали станції: «Нічна переправа», «Осідлай коня», «Спритний козак». Фіналом було перетягування канату під назвою «Як козаки силою мірялись». Ця станція визвала найбільші емоції, як в учасників так і у вболівальників.
Долаючи усі завдання учасники не тільки демонстрували свою кмітливість, вправність, силу, спритність, але й дізнавалися щось нове про козацьке життя.
Дякуємо нашим семикласникам за участь у конкурсі. Головне не забувати, важлива участь, а не перемога.! Хоча переможцями можна назвати усіх учасників квесту.
Під час квесту, хлопці показали, що вони справжні козаки та достойні носити це високе звання.

Переглядів: 393 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar