Головна » 2017 » Лютий » 27 » Душі бентежної криниця
10:25
Душі бентежної криниця

Саме під таким гаслом в НВК «ЗОШ №11-ліцей» м. Ковеля відбулося засідання літературного салону, на якому учні-старшокласники та педагоги закладу познайомилися з чарівною жінкою, чудовою ковельською поетесою Оленою Мокроусовою.

Так воно зазвичай буває: живуть серед нас особливі люди — поети. Ми з ними зустрічаємося в місті, ходимо одними вулицями, дихаємо одним повітрям — і не здогадуємося, яка в них особлива душа, сприйняття світу і нас з вами.

На зустрічі любителі поетичного слова змогли зазирнути в жіночу душу пані Олени, відчути її глибину, осмислити її громадянську позицію.

Поетеса цікаво розповіла про свій шлях в літературу, читала власні вірші, виконувала власні романси.

Старшокласники познайомили присутніх із творчістю пані Олени. А тематика її віршів досить різноманітна: від філософських, патріотичних до щемливо-ліричних.

Олена Мокроусова досить відповідально відноситься до слова:

Тремчу над кожним словом,

Як над малим дитям,

Бо йду із ним на сповідь

У світ — величний храм.

      Шукаю слово слушне,

      Ясне, єдине з слів,

      Щоб вилити ним душу,

      Щоб кожен зрозумів.

Кожна збірка поетеси — це Всесвіт, зібраний в тендітних жіночих долонях. Тут і освідчення в любові до рідного Волинського краю, до села, де народилася, до міста Ковеля, в якому живе тепер, до прекрасного світу природи, що оточує всіх нас і який вона тонко відчуває. З почуттям болю пише пані Олена про події на сході України, про Донецьк, з яким зв’язано багато хорошого в недалекому такому прекрасному минулому.

А як захоплено читали хлопці і дівчата щемливі поезії про кохання, невичерпне і вічне, як саме життя!

Виконані педагогами та учнями закладу пісні органічно доповнювали тематику прочитаних віршів та душевну атмосферу зустрічі. Романс на слова поетеси «Та ніч…» розчулив аудиторію до сліз.

Гості салону щиро дякували за цікаве знайомство  прекрасній  землячці – поетесі Олені Мокроусовій  та господарям салону: учителю зарубіжної літератури, директору закладу Сидорук Г.О., чудовим ведучим — одинадцятикласникам Оласюк Насті та Парату Богдану.

Поезія нашої землячки духовно збагатила і зміцнила всіх присутніх.

А для поетеси, як вона висловилася, це був чудовий подарунок до дня народження, який у пані Олени 23 лютого.

То ж, шановна, дай Бог Вам здоров’я, нехай щедра криниця Вашої душі ще довго тішить нас, Ваших шанувальників, високою поезією.

                                   Учениця 11-го класу Оласюк Анастасія   
Переглядів: 573 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar