Головна » 2018 » Грудень » 2 » «Ділимося напрацюваннями з колегами…»
21:14
«Ділимося напрацюваннями з колегами…»

 У будь-якому суспільстві, побудованому на гуманістичних і демократичних принципах, здоров’я людини є вищою цінністю, найважливішим надбанням держави, воно – безперечний пріоритет, застава життєстійкості і прогресу суспільства. На жаль, в нашій країні спостерігається виразна тенденція до погіршення стану здоров’я дітей. Це свідчить про те, що проблеми виховання здорової дитини були і залишаються актуальними у практиці шкільного виховання, диктують пошук ефективних шляхів і засобів їх реалізації. Саме дана проблема обумовила вибір теми міського семінару вчителів фізичної культури: «Індівідуально-диференційований підхід як важливий фактор зміцненя здоров’я, розвитку фізичних якостей учнів», який відбувся 28.11.2018 року на базі нашого закладу.

У ході теоретичної частини на основі власного досвіду Михайлюк А.П. сконцентрував увагу колег на використанні диференційованого підходу до дітей на уроках фізичної культури як ефективного методу поліпшення навчального процесу. Адже, основне завдання диференційованого навчання полягає в тому, щоб забезпечити максимально продуктивну діяльність кожного школяра, оптимальний руховий режим, повніше мобілізувати його здібності. Саме така робота з дітьми дасть реальну можливість знайти кожному для себе ту сферу діяльності, яка імпонує найбільше і в якій можна максимально реалізуватися.

Під час практичної частини семінару педагоги продемонстрували застосування індивідуально-диференційованого підходу у ході занять фізичною культурою. Вчитель першої кваліфікаційної категорії Жук Р.Г. представив до уваги колег фрагмент корекційно-розвивального заняття (у рамках інклюзивної освіти) та фрагмент заняття секції «Футбол», де поділився досвідом роботи з відпрацювання технік прийому і удару м’яча.

Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Судова Е.П. продемонструвала високу майстерність у відпрацюванні технік передачі м’яча, прийому та удару по м’ячу з вихованцями секції «Волейбол».

Вчителі фізичної культури Літвінчук М.В. та Супрунович І.В. підготували цікавий позакласний захід «Ігри чемпіонів» за участю учнів 5-6-их класів, який і завершив семінар на гарній емоційній ноті.

Разом вчителі кафедри фізичної культури нашого закладу показали гарну командну роботу і ще раз підтвердили, що вони професіонали у своїй справі. Саме за такими педагогами – виховання здорового покоління з гармонійним розвитком фізичних і духовних якостей.

Успіхів вам, колеги, і нових здобутків та перемог!

              

Переглядів: 585 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar