Головна » 2022 » Лютий » 15 » День Святого Валентина 2022
17:32
День Святого Валентина 2022
$IMAGE1$
14 лютого – День Святого Валентина
День всіх закоханих або Валентинів день — одне з улюблених і довгоочікуваних свят. Символічним «талісманом» усіх закоханих вважають Святого Валентина, який став відомим завдяки традиції відзначати цей день і шанувати його пам’ять.
Головний символ Дня святого Валентина — червоне сердечко. Саме в його формі прийнято дарувати листівки — валентинки. Вважається, що звичай з валентинками з’явився саме завдяки святому Валентину. Однак найдавніше привітання до Дня всіх закоханих, відоме в наші часи, – це вірш, створений в 1415 році герцогом Орлеанським. Перебуваючи в Лондонському Тауері, він, очевидно, намагався якось розважити себе і почав писати дружині валентинки.
Перші валентинки створювались власними руками. Найталановитіші писали акровірші, в яких перші літери кожного рядка утворювали слово – ім’я коханої/коханого. Трохи згодом в Британії вирішили полегшити завдання людям і почали друкувати збірки віршів – хлопці та дівчата вибирали найкращі та переписували їх у валентинку. З цього і розпочалось виробництво валентинок в промислових масштабах.
Але крім валентинок символами Дня святого Валентина повноправно вважаються: Купідон, плюшевий ведмедик, а також — квіти і шоколадні цукерки. Їх частенько дарують коханим, друзям і подругам, колегам. Головні кольори Дня святого Валентина — червоний і рожевий.
Ось і ми з учнями нашого ліцею долучились до святкування свята. Для учнів 7-х класів була проведена розважальна програма «Хто зверху?». Відбулася битва між Інь і Янь, між добром і злом! Він каже: «чорне», Вона каже: «біле», Він: «так», а Вона «ні»! Однак, один без одного вони життя свого не уявляють… Неабияку частку азарту і гарного гумору додали нашій грі учасники: чарівні і спритні дівчата та неперевершені гумористи хлопці.
Учні ліцею взяли участь у акції «Любов об᾿єднує серця», а також «Валентинка від Ульянки». Даруючи свою любов та тепло, учні не лише підняли настрій перехожим, але і своїми силами допомагали маленькій дівчинці. Адже разом нам під силу допомогти врятувати життя маленькій ковельчанці.
Протягом 14 лютого діяла анонімна скринька, де бажаючі мали змогу відправити анонімну валентинку учням чи вчителям.
А президент школи долучився до "Вечора дружби", який проходив у Палаці учнівської молоді в честь дня Святого Валентина для лідерів шкіл.

Бажаємо вам завжди мати любов у серці та посміхатися!
$IMAGE2$
$IMAGE3$
Переглядів: 124 | Додав: makhnyukangelina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar