Головна » 2014 » Лютий » 17 » День Святого Валентина
10:58
День Святого Валентина

День Святого Валентина вважається більш світське, ніж релігійне свято. Святий Валентин здобув величезну прихильність народних мас, особливо молоді. Ім`я цього святого ототожнюється з любов`ю до нареченої, чоловіка, просто коханої людини. 14.02 в закладах міста про це свято говорилось багато.

 Так на уроці російської мови в НВК»ЗОШ І-ІІІ ст. №11 – ліцей» учні 9-Б класу при вивченні теми "Поняття про безсполучникове складне речення. Змістові зв`язки в безсполучникових складних реченнях» мовленнєвою темою взяли тему «День Святого Валентина»

Через багатий дидактичний матеріал, різні форми, прийоми та методи роботи діти дізнались про історію виникнення цього свята, символи та святкування Дня Святого Валентина в різних країнах світу.


На уроці російської мови , виконуючи різні завдання, учні вчились висловлювати почуття захоплення одне одним, говорити компліменти літературним героям, дарували « валентинки » гостям в знак пошани,любові і добра, писали побажання Дудчик Н.М.,використовуючи безсполучникові складні речення.


При вивчені складної мовної теми діти слухали пісню поета-барда Б. Окуджави »Давайте восклицать », читали напам`ять вірші Ю. Рибчинського і М.Заболоцького.


Цікаво було те, як дев`ятикласники в діалозі розповідали про символи Дня Святого Валентина на російській, польській, англійській та українській мовах.


Вчитель російської мови Дудчик.Н.М., вчитель-методист, показала,що урок мови з такою складною мовною темою можна провести цікаво і захоплююче.


                                                                 Мокійчук В. В., вчитель світової літератури,

                                                                 Сухомлін О. Х.,вчитель англійської мови.


Переглядів: 896 | Додав: eurocomp6716 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar