Головна » 2017 » Лютий » 21 » А сотню вже зустріли небеса…
13:03
А сотню вже зустріли небеса…

А сотню вже зустріли небеса…

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували (без чиновницької тяганини та церковних постулатів) – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з Архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

18 - 20 лютого в Україні вшановують пам’ять героїв Небесної Сотні - людей, які три роки тому віддали свої життя за свободу під час Революції Гідності.

18-20 лютого 2014 року – найтрагічніші дні Євромайдану. Тоді за кілька годин Україна втратила одних із найкращих своїх синів. Сьогодні Україна відзначає треті роковини цих страшних подій.

Долучилися до вшанування пам’яті загиблих героїв і в нашій школі. Для учнів 5-11-х класів було проведено лінійку-реквієм. Вона  розпочалася виконанням Державного Гімну України. Учні 10-го повернули всю школу на декілька хвилин в 2013-2014 роки, на Майдан. Десятикласники нагадали всім, як розвивались події та як трагічно закінчили життя більше сотні молодих людей, які не хотіли ставати рабами, а хотіли бути вільними і жити у вільній державі.

«Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу.  Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!», - з такими словами звернулися до школярів ведучі лінійки.

Під звуки гімну Небесної Сотні «Пливе кача» усі присутні схилили свої голови (долучившись таким чином до загальноміської хвилини мовчання) як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. А на завершення лінійки пролунав Держаний Гімн України.

Для учнів початкових класів був проведений єдиний урок пам'яті «Герої не вмирають!»

Учні 8-А класу провели для школярів 8-х класів урок гідності та патріотизму «Небесна Сотня в вирій полетіла».  Під час заходу учні читали вірші, всі присутні мали можливість побачити кадри з Майдану, вулиць Грушевського та Інститутської.

Не забули і про тих Чоловіків, що зараз всією силою духа, волі та бажання, всім тілом стоять на Сході нашої країни..

«Хай пам'ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі, - звернувся до присутніх насамкінець Мигаль Назар.

Під звуки пісні "Пливе кача" школярі пронесли свічку пам'яті як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. 

Минуло три роки від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Небесна Сотня – це найсвятіший образ новітньої України. Ми у вічному боргу перед їх найсвітлішою пам’яттю.




Переглядів: 522 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar