Головна » 2019 » Грудень » 12 » Зробимо цей світ добрішим! Не будь байдужим! Почни з себе!
11:17
Зробимо цей світ добрішим! Не будь байдужим! Почни з себе!

 25 листопада 2019 року у Закладі загальної середньої освіти «Ліцей №11 м. Ковеля» стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». 

      Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Особлива увага під час її проведення приділялася формуванню в учнів  нетерпимого ставлення до будь-якої форм насилля. ЗДВР (Сметюх А.М.) та працівниками соціально-психологічної служби закладу ( Куліковською А.П. та Шереметою В.М.) з педагогічним колективом було проведено засідання педагогічної ради «Безпека освітнього простору як важливе  завдання нової української школи»   Класні керівники та соціальний педагог  активізували інформаційно-просвітницьку діяльність з метою поглиблення знань учнів про всі форми насилля та методи запобігання його проявів. 

    Міжнародна акція «16 днів проти насилля» розпочалась з створення інформаційного інтерактивного стенду «Насильству немає виправдання »

У рамках акції відбулися такі заходи: 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, були проведені різноманітні тематичні виховні години «ВІЛ - не вирок», «Що потрібно знати про СНІД”,  загальношкільна акція «Ми проти СНІДу»,   відкритий  захід «СНІД: подумай про майбутнє -обери життя» на паралелях 9-11 класів, перегляд та  обговоренням соціального ролика  «Зупинимо СНІД разом» з учнями 7-8 класів.

    3 грудня , у Міжнародний день людей з інвалідністю соціальний педагог провела виховний захід «Повір у себе» на паралелях 7-8 класів в ході якого учні презентували власні  проекти «Можливості -  обмежені, здібності - безмежні» про життєві історії та вагомі досягнення людей з інвалідністю. Цікаво пройшло спільне заняття з учнями 5-А класу та вихованцями Центру соціальної реабілітації дітей – інвалідів  «Різнобарвне дитинство», на якому діти виготовляли імбирне печиво.

 

Переглядів: 390 | Додав: alonarizko7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar