Головна » 2021 » Березень » 25 » Тобі, Кобзарю, наша слава
09:53
Тобі, Кобзарю, наша слава

Слово Великого Кобзаря, народжений у 19ст., не втратило свого значення і сьогодні. Воно безсмертне, як і сам народ, що породив геніального митця.

Щорічно в березні в нашій школі відбуваються заходи, приурочені дню народження Тараса Шевченка. Проведення таких заходів - це  можливість ще і ще раз довести, що постать Кобзаря - це те джерело, з якого ми черпаємо віру, наснагу та любов.

Цього річ до народження Тараса Шевченка учні оформили інформаційну дошку "Тарас Шевченко -син України",провели радіолінійку приурочену пам'яті поета. За сприяння учнівського самоврядування було організавано відео-челендж. Учні 8-9 класів долучилися до інтерактивної гри "Тарас Шевченко: відомий і невідомий", переглянули відеофільм "Таємниці генія Шевченка".

Учні 5-6 класів взяли участь у виразному читанні віршів під назвою "Поетичний зорепад Тараса Шевченка", створювали ілюстрації до вивчених творів поета.

Школярі 7-их класів створили гру за біогафією Шевченка та за мотивами його творів "Правда неправда".

Найбільш цікавим заходом для учнів 5-их класів було  проведння квесту "Пізнаємо Шевченка", який організували для школярів молоді педагоги-словесники.Адже це гра на швидкість. А кожному класові хочеться бути першим.

Усі вчителі ураїнської мови та літератури провели тематичні уроки, присвячені 207 річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Тож нехай у кожній українській школі лунає і вивчається соло Великого Кобзаря,нехай воно єднає всіх українців.Адже у час коли на Сході України йде війна,  слово Тараса  рівноцінне зброї.

Переглядів: 208 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar