Головна » 2019 » Березень » 17 » Сторінками життя Бориса Клімчука... (Вечір спогадів про першого директора школи..)
16:30
Сторінками життя Бориса Клімчука... (Вечір спогадів про першого директора школи..)

   15 березня в актовій залі КЗ «НВК «ЗОШ №11-ліцей» м. Ковеля» відбувся вечір спогадів про Бориса Петровича Клімчука. Він був людиною, яка ввійшла в історію ХХ і ХХІ століть талановитим, мудрим, державним, політичним і громадським  діячем. Мудрим керівником, справжнім господарем школи Борис Петрович був з 1 вересня 1982-го року до літа 1990-го року. За цей час школа стала знаною не  лише у місті, а й в області. Його керівну естафету вправно підхопили інші директори: Ісюк В. П. та Максим‘юк О. В. , а нині його незаперечні масштабні напрацювання продовжує педагогічний колектив на чолі з директором Сидорук Г. О.

      Саме завдяки таким якостям, як доброта, щирість, простота, людяність, але одночасно й вимогливість Б. П. вдалося сплекати когорту досвідчених педагогів, частина якої й донині працює у стінах нашого закладу. Це Бешта Н. Я., Бєлах А. О., Бодасюк Н. Ф., Возняк  А. А., Гаврилюк М. Я., Галайда Н. П., Горькава Г.  Д., Джигун М. П., Дудчик Л. С., Дудчик Н, М., Камінська Н.О., Кравчук С.І., Кушнірук Н. Ф., Мартинюк Л, А., Михалевич С. О., Мокійчук В. В., Питель М. В., Питель Ю. Й., Потіщук Г.П., Приймачук Л.Б., Рубчук Т. М., Сидорук Г. О., Судова Е.П., Хлуд О. О., Шеремета В. М, Яковініч С. О.

      Борис Петрович – новатор. Він не тільки йшов у ногу з часом, а й постійно випереджав його.

     Борис Петрович усе робив  для вдосконалення навчального процесу. Під його мудрим керівництвом школа нагадувала бджолиний рій. Завдяки ініціативі, творчому завзяттю, невичерпній енергії директора надзвичайно швидкими темпами відкривались музеї, облаштовувались майданчики, діяв радіоцентр.

      Пройшло багато років, а колишні учні Б. П. пам’ятають його й досі. Своїми спогадами про талановитого наставника поділилися колишні випускники школи: Терещук І. П., Селівончик Т. В.

Умілі організаторські та адміністративні якості Бориса Петровича були помічені місцевою владою. Улітку 1990 року його обрали заступником голови міськвиконкому. Кар’єра Бориса Петровича як державного урядовця розвивалася дуже стрімко.

Борис Клімчук, будучи корінним волинянином та щирим патріотом своєї землі, зробив значний внесок у розробку та розвиток Волині.

Якою б великою не була любов Бориса Петровича до Волині, але найміцніша любов у нього була до своєї сім’ї, дружини, дітей, онуків, до своєї рідні. У залі були присутні дружина Бориса Петровича, сестра, та доньки зі своїми дітьми.

Ось уже 4,5 роки як Борис Петрович пішов за горизонт, але ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати його вічно. Потрібен час, щоб по справжньому збагнути велич постаті, осмислити усе те, що залишив він по собі на рідній землі і не тільки. Тут лише спогади колег, соратників, друзів, близьких людей. Спогади, що з часом ставатимуть все більшою цінністю.

Ця зустріч – це лише невеличка данина поваги та вдячності колег та учнів Б. П. Клімчуку.

           
          

 

Переглядів: 455 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar