Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Сила нескорених
12:53
Сила нескорених

         Є свята, які українці відзначають з особливим почуттям патріотизму та гордості. Одним з таких стало свято Покрови Пресвятої Богородиці, адже саме цю дату  у 2015 році Президент оголосив Днем захисника України.

         У нашому навчальному закладі пройшло ряд заходів, приурочених цій знаменній даті. У понеділок, 12 жовтня, учні 7-их класів зібралися в актовій залі на урок мужності «З відданістю Україні в серці» , який підготувала та провела класний керівник 7-В класу Куліковська Алла Петрівна. На заході були присутні почесні гості – командир військової частини Якимчук Роман Анатолійович зі своїми побратимами. Усі вони нещодавно повернулися із війни на Сході України та поділилися з присутніми своїми враженнями.

         Також воїни закликали семикласників добре вчитися, аби в майбутньому стати гідними захисниками своєї Вітчизни. Діти, в свою чергу, дарували солдатам віршовані рядки, музичні номери, а також передали в зону АТО маскувальну сітку, яку виготовили власноруч із вчителями.

         Наступного дня усі старшокласники мали змогу побувати на тематичному заході, який підготував учитель предмета «Захист Вітчизни» Гаврилюк Микола Якович. Розпочався захід хвилиною мовчання за загиблими під час оборони Донецького аеропорту, далі всі присутні переглянули документальний фільм «Аеропорт» .  Після завершення перегляду відбувся обмін думками.

          Свій патріотичний дух  показали  юні козачата – хлопчики  п’ятих класів, які взяли участь у національно-патріотичному конкурсі «Із глибини сторіч долина козацький клич». Діти із задоволенням  давали відповіді на питання історичної вікторини, обирали продукти для приготування козацьких страв, а також  змагалися, хто спритніший. Із чотирьох команд перемогу здобули команди 5-Б та 5-В класів, за що і були нагороджені почесними грамотами.

          Не забули вшанувати пам’ять  воїнів-ковельчан, які віддали свої життя за Україну, волонтери школи. Вони відвідали їхні могили й принесли квіти випускнику нашого навчального закладу Абрамчуку  Олександру, який загинув влітку 2015 року.

           Герої не вмирають! Ми будемо вічно пам’ятати їх за мужність та подвиг, проявлені у боротьбі за Україну.

Переглядів: 562 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar