Головна » 2019 » Січень » 18 » "Різдвяний вертеп"
14:18
"Різдвяний вертеп"

Нова радість стала,
Яка не бувала
Над вертепом з
ірка ясна
Увесь світ засіяла…

   
              Різдво – одне з головних християнських свят, що знаменує народження Ісуса Христа у Віфлеємі. За християнським переконанням, Ісус був посланий Богом на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства.

           Напередодні Різдва Христового 6 січня український народ сідає за щедрий, але пісний стіл. Одна з головних традицій святкування Різдва – Святий Вечір. Після наведення порядків у будинку українці готують дванадцять святкових страв на честь дванадцяти апостолів.
           Головною і ритуальною різдвяною стравою є кутя, яка являє собою пшеничну або ячмінну кашу, змішану з родзинками, маком, медом і горіхами. Важлива і незмінна традиція на Різдво – це колядування. По вулицях і будинках колядники ходять, починаючи зі Святого Вечора, або з першого дня Різдва. Часто вони носять з собою велику зірку, закріплену на палиці та покриту позолоченим папером. Така зірка символізує Віфлеємську, що ознаменувала народження Ісуса Христа.
             Різдво – це улюблене свято всіх дітей. І саме вони ще заздалегідь із радістю і захопленням вивчають колядки, щоб згодом прославляти народження Христа. З особливим трепетом до різдвяного дійства готувалися й учні НВК №11-ліцей міста Ковеля.  Протягом 16-19 січня вони вітали шкільну родину із Різдвяними  святами. Жваво й бадьоро, учні створювали різдвяний настрій. Щедрували, бажали всім
присутнім міцного здоров`я, добробуту, достатку, процвітання і злагоди у родинах,
звучали пісні, колядки, а наприкінці, звісно ж, посипання житнім зерном.
Веселі колядки не залишили байдужими нікого. Багато людей казали, що наші учні
молодці, роблять гарну справу, і дякували вчителям, які виховують у дітей повагу до своїх
традицій.
         Різдво буває один раз на рік. Тож хай це стане приємною згадкою про це дивовижне свято і нагадуванням про те, що треба завжди жити у душевній чистоті, любові, милосерді та співчутті!

Переглядів: 897 | Додав: lieramelniklera | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar