Головна » 2016 » Січень » 29 » Різдвяні віншування
09:55
Різдвяні віншування

У цю прерадісну, в цю урочисту мить

Серця людські пошукують обнови

І пориваються живим огнем горіть,

І хочуть пити з келиха любові.

            Борис Лисянський

        Січень у народі називають студень, сніговик, тріскун, лютовій, корінь зими, її володар та вершина. Його назва пов’язана з природними явищами — великими морозами та холодними вітрами. У народі кажуть: «Січень снігом січе, мороз вогнем пече». Крім того, січень розсікає зиму навпіл. Січень вважається найхолоднішим місяцем року. Чим сильніші морози у січні, тим більше виникає бажання тепла, затишку, єднання.

           По-справжньому затишно та тепло було впродовж двох днів (19-20 січня) у вестибюлі нашого навчального закладу, незважаючи на тріскучі січневі морози. Уперше в нашій школі відбулося різдвяне дійство «Нова радість стала…», у якому взяли активну участь учні 5-9 класів разом із класними керівниками. Щоперерви біля новорічної ялинки було людно, гамірно. Піднесена атмосфера, ліричність та душевність під час виконання не лише українських, а й польських колядок,  театралізовані елементи різдвяного вертепу, красуня-ялинка, прихід справжньої зими – все це неможливо описати, потрібно лише побачити й відчути. Різдвяні віншування об’єднали всіх у щирій любові до ближнього, пробудили в серці найкращі почуття. На деякий час у наших стінах знову запанував дух справжнього Різдва й віри у дива.  Отримавши порцію приємних вражень від побаченого, школярі з гарним настроєм бігли на уроки та з нетерпінням чекали наступної перерви.

       Хотілося б  подякувати всім за подаровану атмосферу душевного тепла, а ще -  побажати кожному віри в добро, бо людина з чистою душею, хорошими справами отримає радість, додаткові сили й непереможний дух! За словами Пеґ Брейкен, «Подарунки любові, без сумніву, є основними інгредієнтами по-справжньому щасливого Різдва».

 

Переглядів: 875 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar