Головна » 2018 » Березень » 7 » Присвячене 80-річчю з дня народження поета, співака, актора, музиканта Володимира Висоцького.
09:29
Присвячене 80-річчю з дня народження поета, співака, актора, музиканта Володимира Висоцького.

 

    Старшокласники нашого навчального закладу в школі живуть не лише одними уроками. У нас цікаве і змістовне творче (духовне) життя. І найперше про це дбають вчителі літератури. Особливо нам до вподоби засідання літературної  кавярні, які ми проводимо з вчителем зарубіжної літератури Сидорук Г.О. 23 лютого відбулося чергове засідання кав’ярні, присвячене 80-річчю з дня народження поета, співака, актора, музиканта Володимира Висоцького.

   Старші покоління знайомі з його творчістю, для багатьох він – улюблений поет-бард. Ми ж з його творчістю познайомилися вперше і були вражені і тематикою його віршів-пісень, і манерою його виконання, і самим життям Висоцького. Це була людина – сейсмограф того часу, він жив, як натягнута струна. А як він бачив проблеми суспільства! Ми слухали його пісні – і відчували його присутність, він був ніби серед нас, сьогоднішніх, бачив наші проблеми, наші комплекси. Це і про наше теперішнє життя сказав Висоцький: «життя закінчилось, почався розпродаж». Він зафіксував результат, до якого ми прийшли.

Слухаючи Висоцького, по-новому сприймаєш такі поняття, як честь, совість, дружба, обов’язок.

А чого варті його поезії про кохання, про друзів! Дійсно, «если не любил – значит и не жил, и не дышал

Ми заслуховувались його піснею «Первые ряды», навчались у поета, як потрібно іти до лідерства. Слухаючи пісню-вірш «Притча о правде и лжи», ми переймались пророцтвом Висоцького: якщо будемо бездіяльними, терпітимемо підступність, підлість і брехню, - брехня святкуватиме перемогу. Як бачимо, збулось.

Цікавою була кав’ярня Володимира і в театрі і кіно – зіграно багато цікавих ролей у фільмах «Хазяїн тайги», «Місце зустрічі змінити не можна», «Вертикаль», «Я родом із дитинства» та інших.

Розповідаючи про життя В.Висоцького, слухаючи його пісні, ми відчували з ним духовний зв’язок.

Він пройшов шлях, як міг пройти тільки Висоцький. Наше завдання в житті прокласти власну колію і пройти по ній достойно.

 

Уч. 11 кл.

Соловенюк Юля

Переглядів: 567 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar