Головна » 2017 » Березень » 6 » Огляд-конкурс військово-патріотичної пісні та строю
16:42
Огляд-конкурс військово-патріотичної пісні та строю

З метою виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, гордості за нашу державу, збереження історичної пам’яті та підвищення престижу й розвитку мотивації в учнівської молоді до державної військової служби 28 лютого на базі НВК «ЗОШ№11-ліцей» відбувся перший шкільний огляд-конкурс військово-патріотичної пісні та строю, в якому взяли участь учні 8-10-их класів.

«Цей конкурс відбувається вперше. Сподіваюсь, що це стане хорошою традицією не лише в нашому закладі, а й у місті. Сам процес підготовки до змагань виховує у школярів дисципліну та уміння працювати в команді. Подібні заходи відіграють дуже важливу роль у патріотичному вихованні нашої молоді Я думаю, що це ще одна можливість для учнів показати, що вони патріоти своєї держави та своєї школи.», – зазначала директор школи Сидорук Г.О., яка урочисто відкрила патріотичний захід.

Хто крокував найчіткіше і співав наймелодійніше, змогли побачити усі охочі, яких було чимало у спортивній залі. Конкурс пройшов з урочисто піднесеним настроєм, бо школярі  вперше мали честь брати участь у такому заході.  Було помітно, що кожен клас серйозно готувався до цього конкурсу. Адже усі загони виглядали як чудова злагоджена команда.

«Ми серйозно почали підготовку за місяць під керівництвом учителів фізкультури, класних керівників та вчителя предмету «Захист Вітчизни». Уперше брали участь у такому конкурсі, тому дуже хвилювались. Саме з цієї причини ретельно готувалися: шикувались, крокували, учили пісні», - згадують діти.

До оцінювання військового вишколу учасників було залучено справжніх фахівців – молодшого лейтенанта Ткачука Д.В. та старшого сержанта Килибу Ю.В. з військової частини А 2042.

Команди демонстрували рівень стройової підготовки, проходження урочистим маршем з піснею. Також оцінювалися дії командира загону  та зовнішній вигляд учасників. За підсумками протоколів журі перемогу здобув загін «Червона калина» учнів 8-В класу.

Лише спільними зусиллями можна організувати таке чудове свято. Маємо надію, що нашу ідею проведення конкурсу військово-патріотичної пісні та строю підтримають й інші навчальні заклади міста.

Учитель української мови

та літератури Федорук О.П.

Переглядів: 771 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar