Головна » 2018 » Лютий » 28 » Конкурс  читців
11:27
Конкурс  читців

Я на сторожі коло їх поставлю слово…

Україна черговий раз готується до пошанування пам'яті свого пророка – Тараса Григоровича Шевченка.

Лютневі дні знаменні тим, що в цей час відбувається міський конкурс  юних читців поезій Великого Кобзаря. Гостро та влучно  звучали  твори великого генія українського народу  з вуст підростаючого покоління.  Варто зазначити, що  поезії у їхньому виконанні звучали не просто чудово, а й  зворушливо. У словах відчувалася сила й туга, любов і розчарування, хотілося слухати й слухати, відкриваючи для себе ще й досі незвіданий  світ  Тарасової творчості. Кожен з учасників до глибини своєї душі перейнявся пристрасним, правдивим, пророчим Тарасовим Словом. Напевно, саме з цієї причини журі досить складно було визначити переможців у кожній номінації.

Цьогоріч наш навчальний заклад представляли Думич Юрій, учень 5-Б класу, який разом зі своєю вчителькою Каленчук Н.В. підготував художнє читання поезії  «Мені тринадцятий минало» й посів ІІІ місце серед дітей молодшої вікової групи.  

А справжні віншування не лише від журі, а й від глядачів  отримали наші переможці – Ярош Ярослава ( учениця 8-Б, учитель Рубчук Т.М. ) та Оксенчук Вадим (учень 11-го класу, учитель Федорук О.П.). Ярослава декламувала поезію «Осія. Глава XIV», Вадим - уривок із поеми «Гайдамаки».  Кожен з них посів перше місце у своїх віковій категорії. До того ж особливу подяку (книга Олександра Скрипника «За золотом Нестора Махна») від члена журі Барановської Л.Л. за особливе прочитання та трактування художнього образу отримав Оксенчук Вадим.

Щиро вітаємо переможців, зичимо в майбутньому ще більших здобутків!

Учитель української мови та літератури Федорук О.П.

Переглядів: 394 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar