Головна » 2018 » Лютий » 20 » Година пам'яті присвячена Небесній Сотні
11:19
Година пам'яті присвячена Небесній Сотні

У вівторок, 20 лютого, пройшла година пам'яті присвячена Небесній Сотні під гаслом «Небесна сотня: герої, які змінили хід історії», – написала Юлія Соловенюк у facebook на сторінці НВК «ЗОШ №11-ліцей»ём.Ковеля. Підготувала і провела захід класний керівник 11 класу, вчитель історії Возняк Олена Адамівна, допомагала їй в цьому вчитель музики Максимчук Людмила Віталіївна.

Революція гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу.

          «Учні мали можливість вкотре пригадати події зими 2014 року. Одинадцятикласники створили на сцені композицію з шин та військових касок ( символів революції Гідності), запалили свічку пам'яті. Учні  8-10 класів слухали вірші  про події лютого 2014р. у виконанні Іванової Вікторії, Олексюк Марії , Марцинюк Вікторії,Марчук Аліни та Пойди Катерини. Неперевершено, через поезію, передали атмосферу тих подій  Власюк Юрій та Гаврилюк Олег, а інсценізація у виконанні Марцинюк Вікторії та Гордуна Дмитра ще раз спонукала всіх присутніх  до переживань та болю через втрати, що зазнали родини та сім’ї Небесної сотні. Під пісню «Пливе кача», у виконанні Назарук Єлизавети, ведучі, Соловенюк Юлія та Пархомук Аркадій, коротко донесли присутнім історичні факти про перших загиблих, глядачі переглянули відео про розстріл мирної демонстрації. Ткачук Каріна виконала пісню «Сину мій», від слів якої на очі наверталися сльози.

Вшанували Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, подякували Героям за їхню мужність та відвагу. На запрошення учнів 11 класу відгукнувся учасник Лютневих подій 2014 та АТО, волонтер, Ігор Васильович Верчук, котрий зумів розповісти, як проходив розстріл Беркутом майданівців, він всіх закликав до примирення.

Хочеться вірити, що через короткий час на нашій неньці-Україні запанує довгоочікуваний мир. Ми можемо і хочемо бути процвітаючою європейською державою. Нарешті закінчаться всі негаразди і на думку спадають слова нашого Гімну «Запануєм і ми браття у своїй сторонці».  Будьмо ж гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю. Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні.  

Слава Україні!»

Переглядів: 523 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar