Головна » 2020 » Лютий » 26 » Екологічний проект «Україна без сміття»
12:13
Екологічний проект «Україна без сміття»

    26 лютого на зустріч із учнями ЗЗСО ліцею №11 м. Ковеля завітали представники громадської організації «Україна без сміття». Лекція була проведена для учнів 1- 11 класів.

    Громадський проект «Україна без сміття» має на меті покращити стан навколишнього середовища, залучаючи громади до сортування сміття. Це зменшить навантаження на сміттєві полігони і сприятиме розвитку ринку переробки вторинної сировини в Україні. Напрямки роботи проекту сьогодні виходять за межі сміттєвої проблеми, організатори також піклуються про стан питної води, чистоти повітря у містах, небезпечні викиди підприємств в природні водні мережі та інше.

    «Вкрай важливо навчити молодь правильно розпоряджатися вторсировиною. Наприклад: у Європі переробляється 50-90% сміття, а в Україні не більше 4%, решта їде на звалища», - зазначила Лариса.

     Під час лекції «Україна без сміття» дітям розповіли як правильно сортувати сміття, як отримувати дохід від зібраної вторсировини і де знайти партнерів, готових забирати та оплачувати макулатуру та інші цінні вторинні ресурси. Учні переглянули цікаві соціальні ролики про екологічні проблеми, які виникають через сміття у навколишньому середовищі та досвід європейських країн у вирішенні цих питань.

ЗЗСО ліцей №11 м. Ковеля взяла участь в освітньому екологічному проєкті «Україна без сміття», який спрямований на зменшення продукування сміття, правильне його сортування та отримання на цьому додаткових коштів.

Переглядів: 401 | Додав: alonarizko7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar