Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Дорога життя починається зі стежки до школи
08:31
Дорога життя починається зі стежки до школи

 

     05 жовтня особливий настрій панував у нашому навчальному закладі: навчально-виховний  комплекс "ЗОШ І-ІІІ ст.  №11 - ліцей" м. Ковеля святкував свої іменини: 35 років із дня відкриття. З іменинами учнів, педагогів, усіх працівників школи прийшли привітати вчителі-ветерани, колишні учні, друзі.

      Свято відчувалося всюди: святково прикрашений вестибюль школи, коридори, кабінети, у всіх на обличчях посмішки, звучать слова вітання.

      Шкільна родина НВК "ЗОШ №11-ліцей" м. Ковеля сьогодні - це 1055 учнів, 85 педагогів, 27 осіб технічного персоналу і тисячі мам, тат, дідусів і бабусь. Це люди, які люблять школу, живуть школою, піклуються про неї, працюють на її розвиток.  Вони глибоко переконані, що школа - це не лише приміщення, до якого щоранку приходять учні здобувати знання.  Це велика країна, де вчаться перемагати, творити, розкривати свої таланти. Країна, яка щодня турбується про своїх мешканців, країна, яка має свою історію та традиції.

       Отож святкування 35-річчя закладу розпочалося із традиційної урочистої лінійки.

      Проникливо звучать слова ведучого:

 

                             Коли вальсує осінь по землі

                             Й співає пісню срібно-лебедину,

                             Тоді святкуєм,  школо, іменини ми твої,   

                             У колі щирих друзів і родини!

       У своєму виступі на лінійці директор закладу Сидорук Г.О., вітаючи присутніх зі святом, пригадала всім славну історію школи №11, яка бере початок із вересня 1082 року. Саме тоді у районі селища  машинобудівників, неподалік заводу "Ковельсільмаш", гостинно відкрила двері для 826 дітей школа-новобудова. З дітьми працювало 49 педагогів.

      Новий навчальний заклад очолив  Б.П. Клімчук - особлива людина, справжній лідер, талановитий керівник, який вмів запалювати і вести за собою педагогів, учнів та їх батьків.

      Кабінети завдяки шефській допомозі заводу "Сільмаш" на той час були обладнані найсучаснішою апаратурою: телевізорами, програвачами, кіно- та графопроекторами, діапроекторами. Тепер - це раритети. Сучасні учні не всі знають, що то за механізми.

      В школі завирувало цікаве життя: запрацювали не тільки гуртки, секції, але й відкривалися музеї, клуби. Самі учні разом із педагогами зайнялися озелененням і, дякуючи їм, маємо тепер такі чудові зелені насадження на території школи.

      В педагогічному колективі органічно поєднувались педагогічний досвід, мудрість старших товаришів із творчим завзяттям, невичерпною енергією молодих.

      Школа - в числі перших не тільки в місті, але й в області як за рівнем знань, які отримували її учні, так і за професіоналізмом вчителів, які тут працювали.

      І дотепер працюють в школі вчителі, які, власне, творили її імідж, дякуючи яким був завойований авторитет школи серед учнів та батьків, напрацьовані традиції.

       Ішли роки, школа завжди тримала руку на пульсі часу: диференціація, оптимізація, розвивальне навчання, компетентнісний підхід, інформаційно-комунікаційні технології.

       Педагоги, учні, батьки працювали разом, співпраця винагороджувалася чудовими результатами. Школа розвивалась, кількість учнів збільшувалась з кожним роком. Був час, коли в школі навчалась до 2,5 тис. учнів.

       Починання Клімчука Б.П. згодом продовжили директори Ісюк В.П., Максим'юк О.В., Сидорук Г.О.

       В 2004 році  ЗОШ №11 було реорганізовано в НВК, нині -  це НВК "ЗОШ №11-ліцей" м. Ковеля.

       На старшій школі були створені ліцейні класи фізико-математичного напрямку.

       В 2006 році була започаткована робота учнівського наукового товариства "Пошук", де під керівництвом педагогів учні старших класів здобувають навички науково-дослідницької діяльності.  В поточному навчальному році працює 4 секції.

        Наша школа живе повнокровним, змістовним, творчим життям. Напрацьовані цікаві традиції. Серед них: день самоврядування, гра "Лідер", посвята в ліцеїсти, посвята в першокласники, засідання круглого столу "Якби директором був я", тощо.

        Одинадцятирічка  дала путівку в життя не одній тисячі молодих людей, які працюють в усіх куточках нашої України та далеко за її межами. Серед них відомі в нашому місті і не тільки люди: директор Ковельського промислово-економічного коледжу Селівончик Тетяна, заступник міського голови Товстила Андрій, методист управління освіти м.Ковеля  Колеснікова Жанна, лікарі Сеник Наталія, Бойчук Богдан, адвокати, підприємці, вчителі. В рідній школі на даний час працює біля 20-ти її колишніх учнів. Серед них 2 заступники директора, вчителі математики, української мови, англійської мови, історії, музики, біології, хімії, фізичної культури, які разом із учнями вписують нові сторінки в славну історію закладу.

         Випускники НВК конкурентноспроможні і при вступі у вищі навчальні заклади, і при працевлаштуванні. Традиційно вони серед тих, хто достойно складає ЗНО, За час ЗНО випускники закладу двічі набирали 200 балів, що є найвищим результатом. Випускниця 2017 року Гурко Каріна набрала 200 балів за результатами ЗНО з біології.

         "Ми відчуваємо підтримку батьків наших вихованців в усіх починаннях, за що їх величезна подяка", - відмітила Сидорук Г.О.

         Директор щиро подякувала міській владі за підтримку і за особливий подарунок: до початку навчального року в закладі проведено капітальний ремонт санвузлів. Слова вдячності були сказані і в адресу колективу ТОВ "Ковельсільмаш" і особисто генеральному директору Заікіну М.М., директору Волинської філії концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Семерею С.І., благодійному фонду "Патріоти  Волині", за сприяння яких за останні роки набагато покращилась матеріально-технічна база школи.

         На лінійці були нагороджені подяками закладу вчителі, які упродовж 35 років творили історію і прикипіли до рідної школи серцем і душею: Вознюк А.А., Кравчук С.І., Мартинюк Л.А., Михалевич С.О., Потішук Г.П., Джигун М.П., Шеремета В.М. та незмінний секретар-діловод закладу Савосюк С.М.

        Від імені вчителів-ветеранів, які пішли на заслужений відпочинок, і тих, хто продовжує свою вчительську справу, присутніх привітали колишній заступник директора з навчально-виховної роботи Шаясюк А.І. та Заслужений вчитель України Кравчук С.І.

        Діти підготували присутнім в якості музичного дарунку флешмоб.

        Щирі вітання з нагоди іменин школи прозвучали з вуст начальника управління освіти Бичковського В.В., який побажав на майбутнє закладу розвитку, шкільній родині - цікавого творчого життя під мирним небом України.

        Згадали і вшанували хвилиною мовчання тих педагогів, які, на превеликий жаль, не дожили до 35-річчя школи.

        Після лінійки в усіх класах була проведена година спілкування "Дорога життя починається зі стежки до школи", на яку діти запросили гостей - ветеранів учительської праці школи.

       Ми щиро вдячні всім педагогам-ветеранам закладу, хто прийшов до нас на свято і завдяки яким ми мали гарну нагоду поспілкуватися, відкрити незнані сторінки історії нашої школи.

         Ідуть роки, змінюється зовнішній вигляд навчального закладу, стає сучасним, привабливим інтер’єр класних кімнат та кабінетів, але незмінним залишається дух творчості, ініціативи, новаторства, який оселився і запанував в школі з самого початку.

         То ж, рідна школо, нехай традиції твої завжди підтримуються і примножуються новими поколіннями, щоб ти завжди була школою радості для дітей, школою спокою для батьків, творчості - для вчителів і обов’язково - школою успіху для всіх. Щоб навчання було приємним і радісним, щоб ми всі гордилися, що навчалися, працювали та були частинкою історії  школи-ліцею №11 м.Ковеля.

  
 
 
 
 
 
 

Переглядів: 696 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar