Головна » 2017 » Лютий » 21 » День Святого Валентина
14:14
День Святого Валентина

Щорічно ми святкуємо день Святого Валентина. Це свято припадає на 14 лютого. 

                                       

Яка його історія?

За легендою, католицький священик Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського й поруч з основним покликанням займався природничими науками та медициною. Войовничий імператор Клавдій нібито вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію й видав наказ, який забороняв воїнам одружуватись. Валентин, попри цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера. Його  служниця була сліпою. Священик зцілив  її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову.  Відбулося це 14 лютого. 

Як День Святого Валентина відзначають у різних країнах? 
Валентинів день в Англії та Шотландії в старовину супроводжувався таким звичаєм. Молоді люди клали до мішечка відповідну їхньому числу кількість квитків, з позначеними на них іменами молодих дівчат, а потім кожен виймав один такий квиток. Дівчина, ім'я котрої діставалось таким чином хлопцеві, ставала на наступний рік його «Валентиною», а він – її «Валентином». Це передбачало на цілий рік стосунки між молодими людьми. 

В Англії існувало повір'я, за яким перший чоловік, що його зустрічала дівчина 14 лютого, повинен був стати її Валентином — хотілося їй того чи ні. Але дівчата знайшли вихід із ситуації: цього дня вони гуляли із зав'язаними очима.


Італійці у День Святого Валентина вважають своїм обов'язком дарувати коханим солодощі. В Італії цей день так і називають — «солодкий». 

Поляки цього дня відвідують Познань. Там, за повір'ям, лежать мощі Святого Валентина, а над головним престолом висить його чудодійна ікона. Поляки вірять, що проща до неї допомагає в любовних справах. 

У нашій школі теж відсвяткували День Святого Валентина. Як це відбувалось? 

В актовій залі пройшла гра під назвою «Хто зверху?»  У грі брали  участь дві команди – чоловіча та жіноча. Щоб перемогти, жінкам доведеться запитати себе, що вони знають про чоловічий світ. Чоловіки, у свою чергу, повинні зробити те ж саме щодо жінок. 

Дуель чоловічого й жіночого світів ділиться на раунди, що складаються з різних конкурсів та  ігор. Шоу складається з шести конкурсів. Переможець отримує приз. 

У грі брали участь учні 9-10-х класів. До складу команди дівчат входили Шейка Тетяна, Мекіоніс Наталія – учениці 9-го класу та десятикласниці Олексюк Марія, Соловенюк Юлія. Команду хлопців мали честь представляти дев'ятикласники Нам′ясенко Максим, Гордун Михайло, Максимчук Дмитро та учень 10-го  класу Гаврилюк Олег.

Також у залі були присутні учні, які підтримували, допомагали та вболівали за свою команду, та судді, які впродовж гри спостерігали за учасниками та підраховували бали у кожному конкурсі. Це директор  школи Сидорук Галина Олексіївна та заступник директора з навчально - виховної роботи Сметюх Алла Миколаївна. 

Боротьба була довгою. У  результаті виграли хлопці з рахунком 4:3. 
Учасники змогли продемонструвати на що вони здатні, навчились розуміти одне одного без слів, хлопці побували у ролі дівчат, а дівчата -  у ролі хлопців.

У залі були приємні люди, хороші судді, розумні учасники, гарна музика та протягом всієї гри у всіх був хороший настрій.

Переглядів: 610 | Додав: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar