Головна » 2019 » Квітень » 23 » День Цивільного захисту
10:38
День Цивільного захисту

19 квітня 2019 року на базі нашого навчального закладу був проведений показовий День Цивільного захисту, мета якого навчити дітей діяти в надзвичайних ситуаціях зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення таких ситуацій.

На захід були запрошені представники управління освіти, відповідальні за цивільний захист в навчальних закладах, начальники штабів цивільного захисту, викладачі предмету «Захист Вітчизни», завідувач навчально-консультаційним пунктом з питань цивільного захисту в місті Ковелі Ващук Володимир Васильович, представники медицини з питань екстреної медичної допомоги, працівники пожежно-рятувального підрозділу на чолі із заступником начальника ДПРЧ №19 Карпуком Дмитром Олександровичем.

Упродовж дня, починаючи з 800, в школі відбувалися різні заходи згідно плану.

На І поверсі була розгорнута наочна агітація, на сходинкових маршах – виставка малюнків на тему безпеки життєдіяльності, проведена загальношкільна радіолінійка. На І поверсі учні школи мали можливість познайомитись із засобами індивідуального захисту та з різними видами вибухонебезпечних предметів.

Учні 11-их класів провели заняття з питань цивільного захисту в 2-их класах початкової школи.

Наші найменшенькі школярі-першокласники переглянули мультфільми, сюжети яких пов’язані з питаннями збереження життя і здоров’я.

Перед відповідальними за цивільний захист, начальниками штабів та викладачами предмету «Захист Вітчизни» виступив завідувач навчально-консультаційного пункту з питань цивільного захисту міста Ковеля – Ващук В.В. щодо організації цивільного захисту в навчальних закладах, де, зокрема, зупинився на законодавчій базі.

Досить цікавим було практичне заняття з надання домедичної допомоги в екстрених ситуаціях, проведене працівниками екстреної медицини.

В школі були проведені різнопланові показові заходи з питань цивільного захисту:

урок у 4-В класі з «Основ здоров’я» «Безпека школяра»;

тематичний квест за участю учнів 7-их, 9-их класів;

година спілкування в 6-Акласі «Твоя безпека в твоїх руках»,

в спортивному залі працював пункт видачі засобів індивідуального захисту.

Також була здійснена евакуація учнів, працівників школи за сигналом «Анонімний дзвінок про встановлення вибухового пристрою в приміщенні школи».

Евакуацію здійснено за 3,35 хв., що є досить хорошим показником.

Також за участю працівників пожежно-рятувального підрозділу був ліквідований осередок загорання з використанням різних способів: за допомогою вогнегасника, води та піску.

На завершення Дня Цивільного захисту відбулася підсумкова лінійка, на якій директор школи Сидорук Г.О. зауважила, що ніхто не застрахований від надзвичайних ситуацій, адже це така обстановка, коли нормальний плин життя людини порушується через аварії, катастрофи, різного роду катаклізми та теракти.

Течію спокійного людського життя може враз порушити удар блискавки, повінь, пожежа, вибух незнайомого предмета, вчинений кимось теракт чи рекламний щит, який впав під дією сильного вітру.

В таких екстремальних ситуаціях життя людини висить на волосинці і воно може бути збережене, якщо ми знатимемо, як вести себе в таких умовах.

В останні десятиліття особливу загрозу життю людей несуть теракти, які забирають тисячі життів.

Тільки за останній рік в світі відбулося 10 масштабних терактів, географія яких досить широка: Франція (Париж, Ніцца), Туреччина, Бельгія, Алжир, Росія, 15.03.2019 р. в мечеті Нової Зеландії в результаті теракту загинуло 49 людей, 40 отримало поранення.

Тому під час показового Дня Цивільного захисту відпрацювали саме евакуацію за сигналом, що в школі закладено вибуховий пристрій.

Директор вручила подяки навчального закладу команді 6-Акласу, яка здобула перемогу у тематичному квесті та учням 10-Б класу – Нікітюк Тетяні, Дудчику Дмитру, Петровській Ірині за змістовні малюнки, представлені на виставку малюнків на тему безпеки життєдіяльності.

Також подякувала працівникам школи, усім причетним до проведення заходів та запрошеним спеціалістам і гостям.

Прес-центр НВК

«ЗОШ №11-ліцей» м. Ковеля

Переглядів: 554 | Додав: danuscka3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar