Головна » 2021 » Березень » 30 » Безпечне щодення
13:53
Безпечне щодення

Безпека життєдіяльності - це життя і діяльність людини у взаємодії з навколишнім (природним, штучним і соціальним) середовищем в умовах, коли нічого не загрожує її життю.

Небезпеки щодення

Люди здавна селилися на узліссях, біля підніжжя гір, по берегах річок і морів, у степах. Можливі повсякденні небезпеки в цих умовах - випадкові удари, поранення, укуси отруйних комах, павуків, змій і диких звірів, сонячний удар, утоплення тощо.

Облаштовуючи свій побут, людина полегшила собі життя, але при цьому виникли нові небезпеки. Так, у сільській місцевості небезпечними є глибокі криниці, пічне опалення. На вулицях міст - інтенсивний рух транспорту, відкриті каналізаційні люки, бите скло, не загороджені будівельні майданчики тощо.

Навіть у затишному помешканні людини криється безліч небезпек. Такі звичні нам блага цивілізації, як електрична мережа та електроприлади, централізоване опалення, система водопостачання, газове обладнання у разі виходу з ладу завдають чимало шкоди.

Спричинити лихо можуть медикаменти, отруйні та легкозаймисті речовини, використані не за призначенням або з порушенням правил користування ними.

Отже, людина постійно перебуває у приховано небезпечному середовищі. Як зробити своє життя безпечним? Невже потрібно відмовитись від рухливих ігор, розваг, занять спортом, походів у ліс чи гори, ніколи не користуватися електричними чи газовими приладами? Авжеж, ні!

Невід’ємною частиною вашого життя має стати дотримання правил безпеки. Це допоможе захистити ваше здоров’я і життя, здоров’я і життя інших людей, зробить безпечним ваше помешкання, робоче місце, довкілля.

В рамках тематичного періоду "Про здоровя і безпеку дбай - щасливе життя маємо"  в нашій школі була проведена просвітницька робота  з учнями 5-их класіів за участю представників патрульної поліції на тему:"Твоя безпека - це твоя уважність" .

За участю 7-го класу були проведі бесіди та віктормни з учнями 2-их класів з питань пожежної безпеки "Щоб не трапилось біди - памятати слід завжди...".

Учні 6-их класів  взяли участь у квесті "Безпечне щодення", який провів вчитель з "Основи здоровя" Прохорчук Андрій Федорович ,премогу здобув  6-В клас.

Переглядів: 473 | Додав: nataliaklimuk18 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar